Nogomet

Kalinić: "Jurčić nas je pročitao"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 15.03.2009.
Kalinić: "Jurčić nas je pročitao"
Foto: Davor Sajko

Krunoslav Jurčić otkrio je dosta taktičkih detalja nakon što je njegova momčad lakoćom svladala Šibenik s 3:0 u posljednjoj utakmici prvog kruga 1. HNL...

Gostujući trener Ivica Kalinić utakmicu je proveo derući se na većinu svojih igrača koji, očito, njegove zamisli nisu najbolje sproveli u djelo: "Nema se tu puno pametnoga za reći. Čestitam Dinamu koji je u svakom pogledu bio apsolutno bolji. Mi smo odigrali jednu od lošijih utakmica otkad sam trener. Zašto? Teško je reći, prvo ćemo prespavati. Mi praktički nismo napravili prekršaj cijelu utakmicu, a to nije Šibenik koji su se ljudi navikli gledati."

Kalinić nije krio da mu je poraz i nastup njegove momčadi teško pao: "Možda su nas pratile i neke prevelike ambicije, ali život ide dalje, moramo se pripremiti za nastavak prvenstva."

Vezane vijesti

Strateg najugodnijeg iznenađenja prvenstva demantirao je da je ijednom povisio glas na suce: "Suci su odradili svoj posao vrlo korektno. Nisam prigovarao njima, već svojim igračima, bio sam ljut na silne pogreške koje smo radili, posebno zadnja linija. Kruno nas je dobro pročitao. Htjeli smo ih držati što dalje od gola, ali slabo smo to radili. S obzirom na sve, možda smo dobro i prošli."

Krunoslav Jurčić trijumfalno je okončao trenerski debi na Maksimiru: "Zadovoljan sam prije svega s pobjedom. Opet smo ponovili vrlo agresivan, discipliniran i koncentriran pristup utakmici. U pojedinim segmentima smo u nekim dijelovima igre demonstrirali neke stvari o kojima smo pričali - da imamo dobru povratnu loptu i brzi protok. Zadovoljan sam što smo odigrali kontroliranu utakmicu, želim takvih što više."

Trener Modrih posebno je zadovoljan bio igrom Bišćana i Roberta Kovača: "Šibenik nam nije napravio ozbiljniju šansu, a kada to već govorim, moram posebno pohvaliti stopere koji su u smislu koncentracije i odgovornosti odigrali na onom nivou zbog kojeg su oni dovedeni u Maksimir. Ako oni tako igraju, mi ne možemo imati problema. Mi smo utakmicom s Osijekom kupili vrijeme, ono je pred nama i s vremenom će to biti sve bolje."

Dinamo je imao odgovor na dvije varijante igre Šibenika: "Očekivao sam da će se Šibenik povući i da nas neće visoko napadati, no kroz medije sam čuo i ovu teoriju da će sa špicama izaći visoko. Zato sam igračima rekao da moraju okomitom loptom preskočiti igru i onda davati povratnu loptu, i u pojedinim dijelovima utakmice to smo jako dobro radili."

Odlična, ali dosta ofenzivna igra Ivice Vrdoljaka (strijelac i asistent) otkrila je i nove zamisli koje je Jurčić donio u igru Dinama: "Mi imamo jedan mali problem što imamo dva zadnja vezna koji su jako karakterni igrači kakve ja obožavam, ali koji nisu pravi profil igrača u smislu kreacije, pa ćemo mi raditi na tome da se Vrdoljak više pridružuje napadu. On je cijeli juniorski staž bio napadač, pa bismo tako kompenzirali ovaj dio što se tiče kreacije igre."

Iako su Sivonjić i Mandžukić odigrali odlično, protiv Zagreba ćemo vjerojatno vidjeti drugačiji napadački dvojac: "Ja nisam imao pripreme s momčadi, tako da ćemo mi protiv Zagreba vidjeti kapacitete nekih drugih igrača, no Sivonjić i Mandžukić se nakon danas mogu smatrati prvim napadačim dvojcem, iako ni Slepička ni Tadić nisu daleko od njih."

Priliku je ispred Hrgovića dobio Ibanez: "S Ibanezom sam htio malo više agresivnosti i ofenzivnosti. Zadovoljan sam što je taktički odigrao jako dobro, to mi je za njega vrlo bitno."

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

Rijeka2:1Varaždin
Zadar2:1Zagreb
Sesvete0:0Slaven Belupo
Inter-Zaprešić0:1Osijek
Dinamo3:0Šibenik
Cibalia1:1Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!