Nogomet

Igrači u grču, tribine u šoku

Mihaela Bradovski • utorak, 24.02.2009.
Igrači u grču, tribine u šoku
Foto: Kristijan Komarica

Nedjeljna izvedba nogometaša Zagreba bila je daleko od najavljene. Umjesto tri boda Pjesnici su još jednom izgubili na domaćem terenu, a više od poraza zabrinjava prikazana nemoć i blokada u igri. Baš kao u prvom kolu,na otvaranju nove sezone, "bijeli" su za najvećeg suparnika imali svoju vlastitu psihu...

Treći domaći poraz doživjela je momčad Luke Pavlovića na otvaranju proljetnog dijela sezone. Najavljeno napredovanje u igri, ali i mentalno ojačanje Pjesnici nisu prezentirali na terenu, umjesto toga svojim su gledateljima ponudili vrlo slab i neuvjerljiv nogomet.

Šokirani su osim navijača ostali i sami akteri susreta koji su računali na tri boda i popravak pozicije na tablici. "Bijeli" su izgubili ritam nakon prve opasnije prilike gostiju, a prva iduća završila je u mreži Škorića i odlučila pobjednika.

Vezane vijesti

Igrom bez igre nemoguće je bilo doći i do boda, Pjesnici su na silu pokušavali matirati protivnika, a u loše izdanje uklopili su se i oni najiskusniji, napadač Vugrinec i stoper Kartelo.

Stati na loptu nisu uspjeli niti kapetan Oršulić i najiskusniji veznjak Parlov, vezna linija "bijelih" sporo je kretala u akcije, više je dodavanja uputila obrambenoj četvorci nego dvojicu u napadu, a onda i kada su dobrom idejom pokušali stići do šesnaesterca gostiju sve je ostalo tek na ideji.

ZAGREB - LIVAR 0:1

Prijateljska utakmica:

Strijelci: 0:1 Brezarič (80)

Zagreb: Bašić - Vrbat, Bogdanović, Mehmedagić, Štiglec - Grgić, Jugović, Sesar, Špičić - Jurendić, Piškor (Herceg, Medić, Šovšić)

Livar: Botonič, Lukman, Rozman, Svilar, Kerič, Zečevič, Brezarič, Barbič, Gavrilovič, Lovrec, Stojčevič (Šinkec, Jurišič, Jankovič)

Ipak, više od igre veze, zabrinula je igra Zagrebovih napadača koji su u cijelom susretu skupili tek priliku s bijele točke koju je izborio vezni igrač. Bolna pozicija u momčadi i dalje je desna strana obrane, gdje su se Zagrebaši "krpali" veći dio sezone, a akcija za pogodak "žutih" započela je i završila upravo na toj strani.

No poraz je ipak posljedica loše igre cijelog bijelog kolektiva, što se jasno vidi i u činjenici da je najbolji pojedinac poražene momčadi bio njen čuvar mreže. Istina, niti Škorić nije imao strahovito puno posla, no jedini je koji je ostao na tragu najboljih jesenskih izdanja.

Loša komunikacija među linijama, rastrgana igra i bezidejno napucavanje malo se kada viđa na treninzima Zagreba, atmosfera na njima nudi samo pozitivne dojmove, što jasno upućuje na problem koji je bio prisutan i jesenas.

Pritisak je najveći problem Pjesnika, a trema pred vlastitim navijačima prelazi u naviku. Devet bodova od 30 mogućih osvojili su Zagrebaši na terenu u Kranjčevićevoj ulici, čime zauzimaju neugodno deseto mjesto na tablici domaćih susreta.

Od desetog mjesta ukupnog poretka dijeli ih tri boda, a slijede nova dva domaća susreta. Tri boda "bijele" dijeli i od petog mjesta, pobjede protiv Croatije i Cibalije veliki su imperativ, ali i ispit Zagrebovoj mladosti, no kako se upravo na greškama uči korist iz posljednjeg poraza itekako se može izvući.

Između dva spomenuta prvenstvena susreta u Kranjčevićevu stiže i Dinamo i vremena za žaljenje nema. A gostujuće-domaći susret protiv momčadi iz Sesveta Pjesnici će morati odraditi bez lijevog bočnog Ivankovića i centralnog veznog Parlova, no dobra je vijest da se u konkurenciju vraćaju Jugović, Abdurahimi i Mehmedagić.

Jugović i Mehmedagić nastupili su jučer u prijateljskom susretu protiv slovenskog drugoligaša Livara te su i oni upisali minimalni poraz. Prilika je bilo, no "bijeli" su i ovaj susret završili bez zgoditka, nastavljajući trend koji seže do susreta s Ulmom na talijanskom dijelu priprema.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!