Rukomet

"Znali smo da će nas Danci oderati"

Ivan Forjan • ponedjeljak, 09.02.2009.
"Znali smo da će nas Danci oderati"
Foto: Davor Sajko

Svjetsko prvenstvo je iza nas, srebrna medalja visi oko vrata, a dojmovi te plusevi i minusi prvenstva još se sumiraju. Prema preliminarnim rezultatima kojima raspolaže HRS, zarada od prvenstva je i više nego dobra. Ipak, dobre vijesti zasjenila je nesreća našeg Ivana Pešića te ponovni osvrt na nepravedno suđenje u finalu prvenstva...

Konferencijom za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama, vodeći ljudi Hrvatskog rukometnog saveza obratili su se javnosti povodom završetka iznimno uspješnog Svjetskog prvenstva. Predsjednik Saveza, Sandi Šola, pohvalio je dobro praćenje prvenstva od strane medija te se ujedno svima zahvalio ponudivši prve brojke:

"Pešić bi mogao igrati i s jednim bubregom"

O nemilom događaju koji je zadesio našeg reprezentativca Ivana Pešića izvijestio je bivši vaterpolist, doktor Mladen Miškulin: "Pratimo zdravstveno stanje našeg Pešića, trenutno vam mogu reći da je izvan životne opasnosti i da se oporavak odvija u najboljem mogućem smjeru. Izgubio je bubreg, ali s obzirom na njegovu mladost i dobru fizičku pripremljenost smatramo da će bez većih problema moći nastaviti sportsku karijeru", optimistično je poručio Miškulin, a Šola je u ime cijelog Saveza ponudio potporu i pomoć obitelji mladog Senjanina.

"Prema prvim rezultatima prodane su 143.542 ulaznice od ćega je 30.000 pripalo sponzorima i gradovima organizatorima. Prvenstvo je zabilježilo iznimno veliku gledanost i praćenost, a valja izdvojiti podatak da je finalnu utakmicu prenosilo čak 150 medija."

Odnos prihoda i rashoda iznimno je pozitivan te je Šola ocijenio prvenstvo vrlo uspješnim: "Nominalno možemo govoriti o prihodu od 80 milijuna kuna, od čega 30 milijuna nosi prodaja ulaznica. Najveći rashod pak nosi smještaj, koji tek valja podmiriti. Međutim, sve ove podatke treba uzeti s velikom rezervom jer ćemo točnijim podacima raspolagati kroz mjesec dana", napomenuo je Šola.

Neizostavan komentar prvenstva ponudio je i izvršni dopredsjednik Saveza, Zoran Gobac: "Organizacija prvenstva bila je naprosto maestralna, već se i Šveđani pribojavaju kako će organizirati nadolazeće. Uvjeravam vas da iz ovog projekta izlazimo u velikom plusu, a u dogledno vrijeme sve ćete dobiti na papiru. Ipak, moram pokuditi neke gradove koji još nisu niti jednom kunom pokrili troškove za koje su bili zaduženi."

I za kraj, par riječi o suđenju: "Francuska je bila pokradena na prošlom prvenstvu u Njemačkoj, sada im je to trebalo na neki način vratiti. Mi smo mala zemlja, bez velikog utjecaja u IHF-u i čim je određeno da danski dvojac sudi finale, znali smo što nas čeka, znali smo da će nas oderati! Ali to što su nam napravili izlazi iz svih okvira sportskih i moralnih načela. Prema jednoj sudačkoj ekspertizi koju smo proveli omjer grešaka je čak 23:3 u korist Francuza", zaključio je "alfa i omega" hrvatskog rukometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!