Rukomet

"Pobijedili smo na mišiće"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 02.02.2009.
"Pobijedili smo na mišiće"
Foto: Kristijan Komarica

Francuski mediji oduševljeni su "rukometnom rapsodijom" koju je svijetu podarila francuska reprezentacija. Relevantni stručnjaci, bivši igrači te navijači slažu se da su naslov svjetskog prvaka olimpijski pobjednici osvojili u prvom redu zahvaljujući fizičkoj premoći u odnosu na Hrvatsku...

"Ključni moment u ovom velikom finalu je fizička snaga. Hrvati su u drugom poluvremenu, naime, ostali bez snage. Između 45. i 50. minute upali su u provaliju iz koje kasnije više nije bilo povratka. Davali su svoj maksimum, nemilice se trošili, ali u svom tom trudu učestalo su se počele javljati greške", komentira nekadašnji lijevi vanjski Denis Lathaud.

Slaže se i najtiražniji sportski dnevnik u Francuskoj L'Equipe: "Naša je klupa dulja i mogućnost rotiranja igrača šira. U ovom sustavu natjecanja kada igrate 10 utakmica u samo dva tjedna velika je vjerojatnost da će upravo širina reprezentacije presuditi".

Izjavu Claudea Oneste da je Francuska kontrolirala utakmicu te samo čekala pravi trenutak da slomi Hrvatsku Lathaud ocjenjuje pretjeranom.

"U prvom poluvremenu djelovali smo pomalo bojažljivo i sada gledajući dobro je da jesmo. Da smo kojim slučajem, naime, nakon prvih pola sata igre u svlačionicu otišli s prednošću, Hrvatska bi u poluvremenu skupila glave i nošena gromoglasnom podrškom s tribina zasigurno izvukla zalihe koje više nije imala 10-tak minuta prije kraja".

Slavi se Daniel Narcisse koji se s četiri gola u samo 10 minuta pokazao igračem koji čini razliku. A kako je s druge strane izostao doprinos Ivana Balića konačnih 24:19 nije za čuditi.

"Ono što osobito veseli je da su naši igrači pokazali da su spremni slaviti u ma kako naelektriziranoj atmosferi. 15.000 navijača je stajalo uz Hrvatsku, ali reprezentacija koju sačinjavaju igrači mahom najbolji na svojim pozicijama iznova su samo pet mjeseci nakon Olimpijskih igara u Pekingu dokazali svoju nepobitnu klasu", zaključio je Lathaud.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!