Rukomet

Lacković: "Sad treba pametno"

Zoran Zdelar • nedjelja, 25.01.2009.
Lacković: "Sad treba pametno"
Foto: Kristijan Komarica

Blaženko Lacković dvomi se oko toga kako treba Hrvatska u idućoj utakmici odigrati te smatra da bi se neke moglo odmoriti...

Nova pobjeda Hrvatsku je dovela u polufinale, a Blaženko Lacković je u razgovoru za RTL istaknuo da je za dobar rezultat preduvjet bilo dobro zdravlje reprezentativaca. "Ne možemo reći da smo očekivali polufinale, ali sigurno da smo se nadali. Znali smo da igramo doma i da će publika biti fenomenalna. Nadali smo se da ćemo svi biti zdravi i sigurno je ako će nas poslužiti zdravlje da će i rezultat biti jako dobar. Mislim da moramo ipak prije svega biti presretni, jer polufinale je stvarno jedan ogroman rezultat i sad se možemo nadati samo onom najboljem."

Lacković je pobjedi nad Slovačkom doprinio s tri pogotka, a time je zadovoljan. "Svojom igrom na Svjetskom prvenstvu sam zadovoljan."

Sad nam slijedi veliki dvoboj s Francuskom, uz nas jedinom preostalom reprezentacijom koja još uvijek ne zna za poraz. "Za Francusku će biti ludilo. Treba reći da ćemo možda imati umornih igrača i možda će ih treba odmoriti. Neću reći da ćemo kalkulirati, da ćemo namjerno izgubiti, ali moramo biti jako pametni. Polufinale i finale će biti jako teško. Možda možemo neke igrače poput Peje i Ivana malo odmoriti za finale, ali rado bismo slavili što uvjerljivije."

Mladi Jakov Gojun ne zamara se previše idućih hrvatskim protivnikom. "Nama je svejedno s kime igramo u polufinalu. Glavno da smo mi odigrali svoj maksimum i pred ovakvom publikom će nam se teško itko suprotstaviti."

Kako se igrači regeneriraju nakon napornih utakmica? "Umor je prisutan, ali se odmaramo. Ležimo, gledamo televiziju, igramo video igre... Sve u svemu, bude u redu do utakmice. Ja nemam nikakav ritual prije utakmice, glavno mi je da pružim svoj maksimum."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!