Nogomet

Skupina G: Porto se izborio za vrh

Zoran Zdelar • srijeda, 10.12.2008.
Skupina G: Porto se izborio za vrh
Foto: EPA

Arsenal je poražen na gostovanju kod Porta, koji je ovom pobjedom osvojio vrh na ljestvici svoje skupine, dok je kijevski Dynamo pobjedom nad Fenerbahčeom potvrdio osvajanje trećeg mjesta...

Arsenal pao kod nekadašnjeg prvaka Europe

Porto i Arsenal osigurali su prolaz među 16 najboljih klubova u Europi još ranije, a večeras se igralo samo za prvu poziciju, koja u konačnici i nije toliko bezvrijedna. Arsene Wenger je na teren poslao pomalo šaren sastav, koji se pokušavao oduprijeti domaćinu. Gosti i bilježe prvu ozbiljniju priliku, Ramsey je u 24. minuti lijepo zapucao prema vratima Porta, no uz malo poteškoća udarac mu ipak brani Helton da Silva.

Nekoliko minuta kasnije prijete i domaćini, no nije se tom prilikom dao svladati ni Almunia. Španjolski vratar morao je ipak vaditi loptu iz svoje mreže u 38. minuti kad ga je udarcem glavom svladao Bruno Alves nakon izvedenog kornera. Obrana Arsenala je iznimno loše reagirala tom prilikom i ostavili su strijelca neometanog.

U nastavku utakmice Arsenal je ponovno pokušavao stići do svog pogotka preko Ramseyja, no ni ovog puta im to nije uspjelo te i nakon tog neuspješnog napada stiže kazna. 54. minuta se igrala kada je Lisandro Lopez pobjegao braniču Mikaelu Silvestreu, a nakon toga je uspio svladati Almuniju.

Susret je rezultatom 2:0 i završen, no do kraja utakmice je vrlo lako mogao pasti i još pokoji pogodak, a svoje nove prilike imali su i gosti koji se ipak moraju pognute glave vraćati u London.

Ogi i društvo idu u Kup Uefa

Kijevski Dynamo na domaćem terenu protiv turskog Fenerbahčea potvrdio je da zaslužuje treće mjesto i nastavak natjecanja u Europi kroz Kup Uefa nakon što su večeras uspjeli slaviti. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević najavljivao je da će ova utakmica biti njegova osobna osveta za poraz Hrvatske u dvoboju s Turskom na Europskom prvenstvu, a "prijetnju" je i realizirao.

U 20. minuti Artem Milevskij proigrao je Alekseja Jerjomenka, a finski reprezentativac rođen u Rusiji je oduševio svoje navijače pogotkom kojim je doveo Dynamo u vodstvo. Gosti nisu bili nimalo bezazlen protivnik tijekom većeg dijela utakmice. Nogometaši Fenera su pokušavali, stvorili su sasvim solidan broj prilika, no teško su ciljali okvir protivničkog gola.

U četvrtoj minuti sudačkog produžetka Maldonado je isključen direktnim crvenim kartonom zbog, mogli bismo reći, svoje gluposti. Vukojević je i ovog puta odigrao cijelu utakmicu.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Porto2:0Arsenal
Dynamo Kijev1:0Fenerbahçe
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!