Nogomet

Skupina D: Marseilleu Kup Uefe

Marin Vuković • utorak, 09.12.2008.
Skupina D: Marseilleu Kup Uefe
Foto: EPA

Putnici u osminu finala Lige prvaka iz skupine D poznati su još od prošloga kola, tu su privilegiju osigurali Atletico i Liverpool, dok je nepoznat ostao pobjednik skupine i putnik u Kup Uefe. Na kraju je svoju europsku sezonu produžio francuski Marseille, dok je ona završena za PSV iz Eindhovena.

U najgoroj situaciji prije posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama našao se nizozemski PSV Eindhoven, kojemu je za osiguranje plasmana u Kup Uefe bila potrebna pobjeda nad Liverpoolom, a uz to i poraz Marseillea ili neodlučeni ishod u drugoj utakmici skupine.

PSV je pao već na prvom uvjetu, jer nije uspio pred svojim navijačima svladati vodeću momčad Premiershipa. Liverpool je slavio s 3:1, iako je Danko Lazović u 36. minuti donio nadu domaćinu pogotkom nakon kornera.

Prije odlaska na odmor Redsi su ipak stigli do izjednačenja, glavom je loptu u mrežu skrenuo Ryan Babel nakon ubačaja Lucasa, a u 68. minuti Albert Riera je pravom bombom s preko 20 metara doveo Engleze u vodstvo.

PSV je imao priliku izjednačiti, no Dirk Marcellis je pogodio vratnicu, a konačnih 1:3 postavio je David N'Gog 13 minuta prije kraja i Liverpoolu donio vodeće mjesto u skupini.

Ishodom utakmice u Eindhovenu okoristio se Marseille, koji je s madridskim Atleticom odigrao mršavih 0:0, ali i taj bod bio je dovoljan za osvajanje trećeg mjesta u skupini koje vodi u Kup Uefe. Jednim bodom neće biti zadovoljni Španjolci, koji su time prvo mjesto u skupini prepustili Liverpoolu.

I jedni i drugi željeli su puno, ali su prikazali vrlo malo. Više gladi za pobjedom pokazao je Marseille, što je bilo i logično, budući da su do posljednje minute utakmice osluškivali ishod iz Eindhovena. Mreže su na kraju ostale netaknute, a proljeće u Europi dočekat će Francuzi.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSV Eindhoven1:3Liverpool
Marseille0:0Atlético Madrid
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!