Nogomet

Pao Anorthosis, Werder slavi

Tomislav Pacak • utorak, 09.12.2008.
Pao Anorthosis, Werder slavi
Foto: EPA

Možda i najzanimljivija skupina prvog kruga na kraju je ponudila sljedeći rasplet - Panathinaikos i Inter nastavit će natjecanje u Ligi prvaka, Werder u Kupu Uefa, a Anorthosis ipak neće nastaviti svoj europski san...

Galinović i Rukavina ispred Intera

Atenski Panathinaikos na najbolji je način iskoristio sjajnu pobjedu na San Siru protiv Intera, te je s tri boda protiv Anorthosisa u zadnjem kolu ne samo osigurao nastavak natjecanja već i prvo mjesto u skupini koje donosi naizgled barem lakši ždrijeb u osmini finala.

Dvoboj u Ateni nudio je priliku i Anorthosisu da pobjedom prođe dalje, no serija velikih iznenađenja te ciparske momčadi ipak je završila protiv Panathinaikosa.

Krenulo je oprezno, a ciparski navijači vjerojatno će pamtiti 14. minutu kada je idealnu šansu imao Taher, no nije se snašao pred Galinovićem te je poslao loptu iznad gola. Pao je, osim u toj situaciji, dobro čuvao svoj gol, a dugo je držala i koncentracija gostiju pa je utakmica postajala sve napetija, žešća i neizvjesnija.

Kako se Anorthosis sve više otvarao, tako je domaćin imao više prostora, a kako to obično biva - presudila je pogreška. U 69. minuti gosti nepotrebno petljaju u šesnestercu, do lopte dolazi Karagounis, a na njegov udarac po sredini gola loše reagira vratar Nagy koji je u poluvremenu zamijenio Beqaja. Karagounis je i inače bio ponajbolji pojedinac na utakmici, pa mu je zasluženo pripao pobjednički pogodak koji je na tribinama izazvao eksploziju oduševljenja. Galinović je svoja vrata čuvao standardno dobro svih 90 minuta, a posljednjih osam minuta priliku je dobio i Ante Rukavina

Nijemci osigurali Kup Uefa

Neočekivano zanimljivu utakmicu odigrali Werder i Inter. Talijanima susret nije mnogo značio, no ipak su igrali u jakom sastavu i prilično angažirano, što i ne čudi s obzirom tko im sjedi na klupi. No, Werder je također pružio odličnu partiju, svojom standardnom napadačkom igrom uspjeli su slomiti goste i tako zasluženo osigurati ostanak u Europi, makar to bilo u Kupu Uefa.

U prvom dijelu Werderove šanse uspio je ukrotiti raspoloženi Cesar, a posebno se istaknuo početkom drugog dijela kada je obranio Pizarrov udarac. U 55. minuti Fritz je s crte očistio udarac Burdissa, a u 62. minuti Werder dolazi do zasluženog vodstva. Do tada izvrsni Cesar samo odbija udarac Ozila, a u gol loptu posprema Pizarro.

Werder u 82. minuti udvostručuje vodstvo zahvaljujući krasnoj akciji po lijevoj strani - Ozil je na kraju idealno poslužio Rosenberga koji ima lagan posao za 2:0. Do kraja je tek Zlatan Ibrahimović krasnim udarcem osigurao počasni pogodak za Inter kojeg, najvjerojatnije, čeka prilično težak ždrijeb u osmini finala...

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos1:0Anorthosis
Werder Bremen2:1Inter
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!