Nogomet

Skupina F: Lyon i Bayern poravnati

Marin Vuković • srijeda, 05.11.2008.
Skupina F: Lyon i Bayern poravnati
Foto: EPA

Fiorentina nije uspjela uzvratiti Bayernu za težak poraz od prije dva tjedna, jedna pogreška bila je dovoljna da Bavarci kući odnesu vrijedan bod. Ovakav ishod utakmice je pak iskoristio Lyon, koji je glatkom pobjedom nad Steauom preuzeo čelo skupine F.

Pobjeda ostala 12 minuta daleko

Fiorentina je u susret s Bayernom ušla pod imperativom pobjede, budući da su iz prve tri utakmice inkasirali samo dva boda, pa im je u slučaju novog poraza i Lyonove pobjede prijetio oproštaj od osmine finala. Želja za pobjedom bila je tim veća što je talijanska momčad prije dva tjedna u Münchenu usprkos odličnoj igri i mnoštvu prilika doživjela težak poraz od 3:0.

Sve propuštene prilike iz Münchena domaći su nogometaši naplatili nakon samo 11 minuta igre u prvom poluvremenu. Ubačaj Luciana Zaurija proslijedio je Alberto Gilardino, a na pravom mjestu bio je Adrian Mutu i pospremio loptu u mrežu Michaela Rensinga.

Domaćini su prednost uspijevali zadržati sve do 78. minute, kada su svojim protivnicima uručili pravi poklon i vrlo vjerojatno zapečatili svoje izglede za prolaz u sljedeći krug. Lopta koju je prema šesnaestercu uputio Franck Ribery pronašla je svoj put kroz trojicu obrambenih igrača Fiorentine, stigla do Tima Borowskog, koji iz neposredne blizine pogađa za 1:1.

Potvrda pobjede iz Bukurešta

Lyon je na najbolji mogući način iskoristio ishod utakmice u Firenzi i novom pobjedom nad Steauom zasjeo na prvo mjesto skupine. Nakon poraza od 5:3 od istog protivnika Steaua je promijenila trenera, na klupu je sjeo Dorinel Munteanu, ali nije pronašao način kako pobijediti francuskog prvaka.

Gosti su doduše pružili dobru partiju tijekom cijelog prvog poluvremena, ali su u samoj završnici napravili fatalnu pogrešku, otvorivši priliku Juninhu da iz slobodnog udarca donese prednost domaćinu. Brazilac nije imao milosti i svoj je specijalitet pretvorio u pogodak te odveo svoju momčad na odmor s prednošću od 1:0.

Početak nastavka donio je inicijativu domaćinu, koji je mogao u više navrata povećati svoje vodstvo. Kako se bližio kraj utakmice, gosti su sve više imali loptu u svom posjedu, ali bez konkretnih prilika, što je Lyon kaznio u 89. minuti utakmice pogotkom Anthonyja Revellierea. Nakon novog poraza Rumunjima preostaje tek nada da će u posljednja dva kola izboriti treće mjesto i nastavak natjecanja u Kupu Uefe.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Fiorentina1:1Bayern
Lyon2:0FCSB
1Bayern 612:4+814
2Lyon 614:10+411
3Fiorentina 65:8-36
4FCSB 63:12-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!