Nogomet

Skupina H: Del Piero (opet) srušio Real

Ivana Spahija • srijeda, 05.11.2008.
Skupina H: Del Piero (opet) srušio Real
Foto: EPA

Real Madrid može pasti dvaput, a kako, najbolje zna Alessandro Del Piero, kapetan Juventusa, momčadi koja je i na Santiago Bernabeuu ponovila senzaciju iz Torina i srušila veliki Real. Pogocima legendarnog Il capitana Talijani su se našli na prvom mjestu ove skupine i vrlo su blizu prolasku dalje. U drugom susretu, do prve pobjede stigao je Zenit Ivice Križanca...

Repriza iz Torina u režiji Del Piera

Prije samo dva tjedna nogometaši Juventusa su na Olimpijskom stadionu u Torinu priredili najveću senzaciju ove skupine svladavši momčad Reala. Tada je posrnula talijanska momčad, koja je zaredala niz loših rezultata u domaćem prvenstvu, pronašla put prema boljim danima. No, izabranici Claudija Ranierija dokazali su da pobjeda protiv Madrižana nije bila puka slučajnost.

Vezane vijesti

I u "uzvratnom" susretu bolja je bila Stara dama, ali ovaj put na užarenom terenu prepunog Santiago Bernabeua, gdje su Talijani slavili rezultatom 2:0. Režiser: Alessandro Del Piero, ikona kluba, kapetan, najiskusniji u redovima Stare dame, s dva je pogotka počastio domaćine i madridsku momčad ostavio bez odgovora, a pokisli domaći navijači na Bernabeuu nisu dočekali niti počasni pogodak.

Utakmicu je, baš kao i onu u Torinu, Juventus otvorio na identičan način - pogotkom, i to čak s istim strijelcem. Najiskusniji u redovima Stare dame, kapetan Del Piero, je nakon solo akcije u 17. minuti s ruba prostora matirao nemoćnog Casillasa i Juventusu donio vodstvo od 1:0. Šest minuta kasnije Ramos je domaćinima mogao donijeti izjednačenje, ali je njegov pokušaj završio iznad grede. Isto se dogodilo s udarcem Van Nistelrooya s ruba šesnaesterca, ni on nije uspio zatresti mrežu Manningera.

U drugom poluvremenu bolje su krenuli domaćini tražeći izjednačujući pogodak, ali bez učinka. Unatoč svim naporima nogometaša Reala da promijene rezultat u svoju korist, dogodilo se upravo suprotno. Mreža Casillasa ponovno se tresla u 67. minuti, a strijelac - tko drugi nego ponovno Del Piero, ovaj put iz slobodnog udarca. Vratar Reala je tu loptu mogao samo otpratiti u mrežu. Tim je pogotkom momčad Reala kapitulirala, susret je završio velikom pobjedom Juventusa od 2:0 i Talijani s deset bodova mirno mogu dočekati preostale susrete u ovoj skupini. Izabranici Bernda Schustera ostaju na drugom mjestu, iako se dva kola prije kraja stvari itekako mogu promijeniti.

Prva pobjeda za Križanca

U manje atraktivnom dvoboju ove skupine, nogometaši Zenita uspjeli su doći do prve pobjede u grupnoj fazi natjecanja, a to im je pošlo za rukom protiv bjeloruske momčadi. Prvi dvoboj ovih dvaju klubova ponudio je neriješen rezultat, u St. Petersburgu je odigrano miroljubivih 1:1, a ovom pobjedom Križanac i društvo dno ljestvice prepustili su upravo momčadi BATE Borisova.

Iako su u susret nešto bolje ušli domaćini, koji su u 12. minuti propustili veliku priliku za vodstvo kada je udarac Nekhajčika s gol - crte raščistila obrana Zenita, do pogotka su prvi ipak došli Rusi. Igrala se 34. minuta, Žirjanov je dobro dodao za Pogrebnjaka, koji nije imao težak zadatak zatresti mrežu Veremka za vodstvo Zenita od 1:0.

U drugom poluvremenu domaćini se nisu uspjeli trgnuti, iako su gosti posljednjih desetak minuta igrali s igračem manje zbog crvenog kartona Puygreniera. Unatoč brojčanoj nadmoći, Bjelorusi ipak nisu uspjeli stići do izjednačujućeg pogotka, a pobjedu Zenita zapečatio je Danny pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade za sva tri boda koja Zenit ostavljaju u igri za prolazak dalje. Ivica Križanac odigrao je cijeli susret u dresu pobjedničke momčadi.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

BATE Borisov0:2Zenit
Real Madrid0:2Juventus
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!