Nogomet

Sjajni Pao i Galinović

Tomislav Pacak • utorak, 04.11.2008.
Sjajni Pao i Galinović
Foto: EPA

Dvije spektakularne utakmice odigrane su u skupini B, a obje su donijele svojevrsna iznenađenja - Panathinaikos je ponizio Werder usred Bremena, dok je skupocjeni Inter teško mukom spasio bod na Cipru...

Anorthosis nije iznenađenje

O Anarthosisu više zaista nije uputno govoriti kao iznenađenju jer uspjesi ciparske momčadi jednostavno su prečesti i zasluženi da bi bili slučajni. Ni moćni Inter nije se lako obračunao s Ketsbaijinom momčadi, štoviše, Anortosis je bio bliže pobjedi nego milanski div.

Istina, u vodstvo su prvi stigli gosti i to u 13. minuti. Ibrahimovićev snažni udarac uspio je zaustaviti Beqaj, no odbijanac u mrežu posprema mladi Balotelli.

No, Anorthosis nije momčad koju će to previše zabrinuti, u 31. minuti Bardon koristi nesporazum Burdissa i Cesara i vraća utakmicu u egal. Minutu prije kraja poluvremena Materazzi je glavom nakon kornera vratio prednost Interu, no domaćin odmah uzvraća i to na isti način - nakon kornera. Spretan je bio Panagi, nakon što se lopta odbila od Cambiassa.

I u drugom dijelu se nastavilo u izvrsnom ritmu, a za eksploziju oduševljenja na stadionu pobrinuo se u 50. minuti Frousos. Bardon je ubacio s desne strane, ponovno je pogriješio neraspoloženi Burdisso, a Frousos dovodi Anorthosis u vodstvo.

Ciprani nakon toga imaju i nekoliko dobrih prilika za 4:2, raspoložen je bio gostujući vratar Cesar, ali Mourinhova momčad ipak se spasila poraza u 80. minuti. Cruz je glavom zabio za 3:3, a kako niti jedna momčad nije iskoristila dobre šanse do kraja utakmice, tim rezultatom je i završilo. Inter je sada koračić bliže prolasku dalje, ali to vrijedi i za Anorthosis koji je još jednom pokazao da može igrati s "velikim dečkima".

Katastrofa Werdera pred vlastitim navijačima

Malo tko je mogao očekivati ovakav debakl Werdera protiv Panathinaikosa, ali konačnih 0:3 Grci su apsolutno zaslužili.

U prvih pola sata dobrim su obrambenim blokom zaustavili početni pritisak Werdera, u velikoj mjeri i zahvaljujući jako dobro raspoloženom Mariju Galinoviću na golu.

Kada su vidjeli da Werder nije na pravoj razini, Grci su u nastavku ubacili u višu brzinu i s tri lijepa gola došli do zaslužene pobjede. U 58. minuti svoj je treći gol u dvije utakmice postigao Vangelis Mantzios, a u 70. minuti Karagounis prekrasnim poluvolejem postiže jedan od najljepših golova večeri i uopće dosadašnjeg dijela natjecanja.

Katastrofu domaćih upotpunio je Tziolis prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca u 82. minuti. Od hrvatskih predstavnika u ovoj utakmici, najzapaženiji je bio odlični Galinović, dok je Vranješ odigrao 64 minute za domaće. Rukavina je, pak, uspjeh "zelenih" odgledao s klupe.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Anorthosis3:3Inter
Werder Bremen0:3Panathinaikos
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!