Nogomet

Sudac Liverpoolu "dao" bod

Zoran Zdelar • utorak, 04.11.2008.
Sudac Liverpoolu "dao" bod
Foto: EPA

U iznimno atraktivnoj utakmici u Liverpoolu glavnu ulogu imao je sudac koji je najvjerojatnije u nekoliko navrata najprije oštetio madridski Atletico, a onda je u sudačkoj nadoknadi neopravdano dosudio i kazneni udarac iz kojeg je domaćin izjednačnio. Marseille je uvjerljivo svladao PSV...

Ponovno sudac među najistaknutijima

Brojni fanovi nogometa očekivali su fantastičnu igru na Anfieldu u Engleskoj gdje su snage večeras odmjerili nogometaši Liverpoola i madridskog Atletica te se ne može reći da su razočarali. Obje strane su pred 42.000 gledatelja stvorile niz velikih i sjajnih prilika, no napadači su zakazali i ostali smo zakinuti za veći broj golova, jer bi tada užitak gledanja utakmice bio daleko potpuniji.

Atletico bez svog trenera na klupi vrlo se dobro suprotstavio snažnom protivniku, no unatoč tome domaćini uspijevaju ubilježiti prvu pravu priliku u 14. minuti kada se Robbie Keane našao u odličnoj situaciji, iznimno dobro je i pucao, no lopta je otišla ipak malo pored vratnice, pa su domaćini ostali bez ranog vodstva.

Pet minuta kasnije gosti umalo kažnjavaju neefikasnost Liverpoola, no na drugoj strani ni Simao nije uspio biti dovoljno precizan u vrlo dobroj prilici te je Reina i ovog puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. No, to mu ipak nije pošlo za rukom u 37. minuti kada je Antonio Lopez lijepo probio desni bok, a onda je proigrao Maxi Rodrigueza koji nije puno oklijevao te je pucao što je prije mogao i pogodio za veliko slavlje.

U drugom poluvremenu obje su momčadi nastavile igrati iznimno ofenzivno, prilike su se i dalje smjenjivale jedna za drugom, no mreže se ipak više nisu tresle sve do sudačke nadoknade. Fernando Torres unatoč nekim najavama da bi mogao ući u igru barem s klupe, ipak je pratio utakmicu s tribine te je očito kako im je iznimno nedostajao i u ovoj utakmici. Nažalost, baš kao i prije dva tjedna, sudac ni ovog puta nije bio na razini zadatka. U produžetku je poklonio Liverpoolu kazneni udarac, a u 95. minuti precizan je izvođač bio Steven Gerrard. Prije završetka utakmice Martin Hansson podijelio je i nekoliko žutih kartona, a možemo se samo nadati da neće nikad suditi na utakmici hrvatske reprezentacije ili našeg kluba u Europi.

PSV prošao vrlo loše

Nizozemski PSV nedvojbeno je iznimno razočarao sve svoje navijače zbog vrlo lošeg nastupa u Francuskoj gdje su mnogi od njih očekivali da možda otmu barem bod, a na kraju se iz Marseillea moraju vraćati kući pognutih glava nakon što su poraženi s čak 3:0.

Marseille je pred svojim uvijek vatrenim navijačima gotovo u potpunosti nadigrao goste iz Nizozemske, stvorili su veliki broj prilika, a sasvim pristojan postotak njih su na kraju uspjeli i iskoristiti. Nakon što su propustili iskoristiti dobru priliku u 15. minuti, precizan je nakon pola sata igre bio Kone, koji je uspio prevariti vratara Isakssona i dovesti svoju momčad u vodstvo.

Na povećanje vodstva Marseillea moralo se čekati više od pola sata. U 63. minuti Isaksson je ponovno svladan, a ovog puta po Nizozemce je koban bio Mamadou Niang koji je uspio zabiti volejom za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je isti nogometaš, a to je uspio učiniti osam minuta kasnije.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Marseille3:0PSV Eindhoven
Liverpool1:1Atlético Madrid
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!