Nogomet

Skupina D: Simao spasio Atletico

Marin Vuković • srijeda, 22.10.2008.
Skupina D: Simao spasio Atletico
Foto: EPA

Liverpool je samo nekoliko minuta dijelilo od pobjede na vrućem terenu u Madridu, ali se Atletico uspio vratiti i ostati u korak s engleskim rivalom. Svoje je nade na životu održao i PSV, koji je u Eindhovenu svladao Marseille i nakon dva poraza upisao prvu pobjedu u skupini D.

Liverpool izgubio stopostotni učinak

Premda u sastavu Liverpoola nije bilo njihovog najboljeg napadača Fernanda Torresa, čiji je povratak na stadion Vicente Calderon izostao zbog ozljede, Redsi su u Madridu bili blizu pobjede i zadržavanja stopostotnog učinka. Ipak, u završnici utakmice nisu izdržali pritisak domaćina, pa je podjela bodova i najpošteniji ishod.

Liverpool je do vodstva došao već u 14. minuti nakon pogreške u veznom redu Atletica. Izgubljenu loptu u opasnoj zoni Steven Gerrard je filigranskom preciznošću proslijedio do Robbieja Keanea, koji oči u oči s vratarom Atletica izlazi kao pobjednik.

U analizi utakmice Rafa Benitez vjerojatno neće biti zadovoljan igrom koju su njegovi igrači pokazali u drugom poluvremenu. Redsi su se orijentirali na obranu smatrajući da će do kraja utakmice uspjeti zadržati nedirnutu mrežu, ali su samo sedam minuta prije kraja ipak kapitulirali. Forlan je pronašao Simaa, koji s ruba kaznenog prostora pogađa donji lijevi kut Liverpoolova gola.

Koevermans potopio Francuze

Pobjedom na Philips stadionu PSV Eindhoven došao je do svojih prvih bodova u skupini D i tako još uvijek zadržao izglede za plasman u sljedeći krug. Trećim porazom u tri utakmice, pak, Marseilleu je ostala tek nada u osvajanje trećeg mjesta, koje bi im osiguralo nastavak natjecanja u Europi, ali u manje atraktivnom Kupu Uefe.

U dosta izjednačenoj utakmici prilike su se u prvih 45 minuta mogle nabrojiti na prste jedne ruke, a nešto bolju igru vidjeli smo tek u nastavku. Susret je s dva pogotka u posljednjih 20 minuta odlučio Danny Koevermans, a zanimljivo je da je oba pogotka postigao glavom. Mrežu Marseillea načeo je u 71. minuti nakon kornera Stijna Wuytensa, a pobjedu PSV-a potvrdio je pet minuta prije kraja nakon ubačaja Edisona Mendeza.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Atlético Madrid1:1Liverpool
PSV Eindhoven2:0Marseille
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!