Nogomet

Blistali Bayern i Lyon

Tomislav Pacak • utorak, 21.10.2008.
Blistali Bayern i Lyon
Foto: EPA

Neobične utakmice odigrali su suparnici u skupini F - Bayern je u Münchenu s "papirnato" lakih 3:0 svladao Fiorentinu koja je promašila niz prilika, dok se Lyon vratio iz ponora u Bukureštu i slomio srca navijačima Steaue...

Bayern - Fiorentina

Bayern je napravio veliki korak prema osmini finala pobijedivši Fiorentinu s 3:0. Na papiru to izgleda lako, jednostavno i uvjerljivo, no tijek susreta mogao je biti i drugačiji da su gosti znali - kako postići pogodak.

No, nogomet se igra za golove, a u tome su večeras puno uspješniji bili Bavarci. Već u petoj minuti Bayern je poveo - Van Bommel je dugom loptom pronašao Tonija koji je spušta za Klosea, a njemački centarfor lijepo se snalazi i pored vratara Freya zabija za ranih 1:0.

Uslijedio je vatromet šansi s obje šanse, ali se na semafor opet upisao Bayern. Igrala se 25. minuti kada je Schwinsteiger dobio loptu na vrhu šesnesterca, prevario čuvara i lijepim udarcem je poslao u mrežu za 2:0.

S druge strane, gol Bayerna promašivali su Mutu, Gilardino, Kuzmanović, Montolivo, zapravo, svi igrači Fiorentine. I Bayern je propuštao dobre prilike, no za razliku od gosta - tu i tamo su njegovi igrači dobro naciljali. U 89. minuti je tako Ze Roberto dobro, zapravo izvrsno, naciljao mrežu s 20-ak metara za konačnih 3:0.

Fiorentini ostaje žal za propuštenim šansama, dok Bayern sa sedam bodova iz tri kola može biti i više nego zadovoljan jer ga stavlja u prilično ugodnu ulogu uoči nastavka natjecanja.

Steaua - Lyon

Dvoboj Steaue i Lyona idealno se uklopio u nevjerojatnu večer Lige prvaka. Rumunji su fantastično startali, poveli s 2:0, a nakon izjednačenja Lyona opet su došli u prednost neposredno prije odmora. Međutim, drugi dio u potpunosti je pripao gostima koji su s tri pogotka došli do tri boda i nanijeli novi poraz Steaui u Ligi prvaka.

No, krenimo redom. U osmoj minuti zaspala je obrana gostiju, Arturo je u pogodak pretvorio ubacivanje Ogararua i rano veselje u Bukureštu. Slavlje se nije ni stišalo, a već u 11. minuti bilo je 2:0 - Nicolita je izveo korner, a Goian spretno, ramenom, gurnuo loptu u mrežu. Pogodak koji definitivno ide i na dušu vratara Llorisa.

Tek se nakon tih pogodaka Lyon uozbiljio i shvatio da će morati odigrati puno bolje želi li bodove u Rumunjskoj. U 23. minuti Keita je dobio dobru loptu i topovski je pospremio u mrežu, a deset minuta kasnije Grosso iz slobodnog udarca pronalazi usamljenog Benzemu za 2:2.

Domaći su u svlačionice ipak otišli dobro raspoloženi. Minutu prije kraja prvog dijela Petre koristi još jedno slabo postavljanje Lyonove obrane pri kornerima te glavom donosi domaćima novo vodstvo.

Međutim, u drugom poluvremenu postojao je samo Lyon. Toulalan je uposlio Freda koji iz sredine šesnaesterca zabija za novo izjednačenje, 3:3, u 69. minuti. Već dvije minute kasnije "Lavovi" dolaze i do svog prvog vodstva. Ovoga puta Benzemu je iz slobodnog udarca pronašao Juninho, a mladi napadač opet je spretan te postiže svoj drugi pogodak. U samoj završnici pobjedu Lyona svojim je drugim pogotkom potvrdio Fred, koji je u gol pospremio "odbijanac" poslije vlastitog udarca.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bayern3:0Fiorentina
FCSB3:5Lyon
1Bayern 612:4+814
2Lyon 614:10+411
3Fiorentina 65:8-36
4FCSB 63:12-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!