Nogomet

Real "legao" u Torinu

Ante Jukić • utorak, 21.10.2008.
Real "legao" u Torinu
Foto: EPA

U najzvučnijem susretu trećeg kola Lige prvaka, Juventus je u Torinu rezultatom 2:1 svladao madridski Real. BATE je, pak, remijem u St. Petersburgu napravio veliki korak prema trećem mjestu u skupini...

Zenit - BATE 1:1

S obzirom da su prva dva mjesta u skupini "rezervirana" za Juventus i Real, susreti Zenita i BATE-a označeni su kao ključni u borbi za treće mjesto, koje donosi nastavak europske pustolovine. Iako su do same završnice imali vodstvo od 1:0, nakon prve "runde" zadovoljniji mogu biti Bjelorusi, budući da su pred uzvrat na svom terenu zadržali bod prednosti ispred ruskog sastava.

Očekivano, početak večerašnje utakmice donio je dominaciju Zenita. U 13. minuti Tekke je pogodio vratnicu nakon centaršuta Aršavina, koji se dvije minute kasnije i sam umalo zatresao mrežu gostiju. Najbolji igrač ruskog prvaka u akciji je i u 30. minuti, kada ponovno odlično pronalazi svog suigrača. Ulogu Tekkea preuzeo je Danny, ali je ishod ostao isti, još jedna vratnica.

Drugo poluvrijeme još je jednom velikom prilikom otvorio Aršavin, a onda su, potpuno neočekivano poveli gosti. Nepažnju domaće obrane u 52. je minuti iskoristio Nehajčik, koji nije ostavio ni najmanje šanse Malafejevu. Nakon primljenog pogotka, Dick Advocaat sve karte baca u napad, umjesto Žirjanova i Križanca uvodi Pogrebnjaka i Domingueza, što mu se isplaćuje u 80. minuti. Vrata BATE-a lijepim je volejem otključao Tekke, ali više od izjednačenja Zenit nije mogao, tako da je ostalo 1:1.

Juventus - Real 2:1

Iako su u posljednje vrijeme pokošeni mnogobrojnim ozljedama, Torinezi su odlučno ušli u susret s kraljevskim klubom. Isplatilo im se to već u 5. minuti, kada Alessandro Del Piero krasnim udarcem s 20-ak metara pogađa mrežu Casillasa i donosi prednost svojoj momčadi. Tek nakon primljenog pogotka bude se igrači Reala, a najagilniji je bio Rafael Van der Vaart, koji dvaput opasno prijeti dalekometnim pokušajima. U 32. minuti blizu izjednačenju bio je i Sergio Ramos, ali ipak nije do kraja uspio iskontrolirati centaršut Sneijdera.

Potpuno identično kao prvo, počelo je i drugo poluvrijeme. Pepe je ničim izazvan na desnom boku predao loptu Pavelu Nedvedu, čiji centaršut, uz malu pomoć Heinzea, u 2:0 pretvara Amauri. Bilo je to u 49. minuti, nakon koje Real preuzima konce igre u svoje ruke. Gol je doslovno "visio" u zraku, a konačno je stigao u 66. minuti. Neshvatljivo je u domaćem šesnaestercu ostavljen van Nistelrooy, koji rutinski glavom trese mrežu Manningera i vraća nadu gostima. Ipak, usprkos naletima španjolskog prvaka, Stara dama je do kraja uspjela sačuvati svoju mrežu i doći do vrlo važne pobjede.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit1:1BATE Borisov
Juventus2:1Real Madrid
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!