Nogomet

Skupina G: Raspucani Arsenal, remi u Istanbulu

Ante Jukić • utorak, 30.09.2008.
Skupina G: Raspucani Arsenal, remi u Istanbulu
Foto: EPA

Golijadu Arsenala protiv Porta te "mršavih" istanbulskih 0:0 Fenerbahčea i kijevskog Dinama ponudilo je drugo kolo skupine G Lige prvaka...

Porto platio "račun" od subote

Željni iskupljenja za senzacionalni poraz od Hulla u domaćem prvenstvu, nogometaši Arsenala su uraganski započeli dvoboj s Portom. Već od prve minute prilike su se redale kao na tekućoj vrpci, a zasluženo vodstvo stiglo je u 31. minuti, kada Van Persie u gol "posprema" prizemni ubačaj Adebayora.

Raspoloženi dvojac Topnika devet minuta kasnije zamijenio je uloge. Nizozemac je izveo korner, a stasiti Togoanac koristi svoju visinu i osigurava svojoj momčadi ugodnih 2:0 prije odlaska na odmor.

Rapsodija ubojitih Arsenalovih napadača nastavila se i u drugom dijelu. Van Persie je u 48. minuti na asistenciju Thea Walcotta postigao svoj drugi pogodak, a Adebayor mu je "uzvratio" na isti način, realizacijom jedanaesterca kojeg je u 70. minuti izborio Bendtner (ušao pet minuta ranije umjesto Van Persieja).

Bilo je to konačnih 4:0, a Porto može biti sretan što London nije napustio i s više pogodaka u mreži s obzirom da su igrači Arsenala stvorili "mali milijun" prilika.

Gola ni za lijek u Turskoj

Za razliku od sretnika na Emiratesu, gledatelji u Istanbulu nisu dočekali gol u susretu Fenerbahčea i Dinama. Iako su obje momčadi stvorile nekoliko prilika, stekao se dojam da je i jednima i drugima najvažnije bilo ne izgubiti kako bi se ostalo u utrci za drugim mjesto u skupini, budući da bi prvo trebalo biti "rezervirano" za Arsenal.

Napomenimo da je u gostujućoj momčadi svih 90 minuta odradio Ognjen Vukojević, koji se još jednom dokazao kao vrlo važna karika ukrajinskog kluba.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Arsenal4:0Porto
Fenerbahçe0:0Dynamo Kijev
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!