Nogomet

Skupina E: United i Villarreal rame uz rame

Marin Vuković • utorak, 30.09.2008.
Skupina E: United i Villarreal rame uz rame
Foto: EPA

Dimitar Berbatov počeo je otplaćivati svotu od 32 milijuna funti koliko je Manchester United platio kako bi ga doveo u svoje redove. Sjajni Bugarin bio je igrač utakmice u Danskoj gdje je branitelj naslova upisao glatku pobjedu. Do pobjede je došao i Villarreal svladavši na svom stadionu škotskog prvaka.

Probudio se Berbatov

Manchester United je nakon remija s Villarrealom doputovao u Aalborg s ciljem osvajanja sva tri boda i u tome je i uspio. Europski prvak dominirao je susretom i upisao glatku pobjedu, a sjajnu je utakmicu odigrao Dimitar Berbatov postigavši dva pogotka za Crvene vragove.

Kada se Unitedu u 16. minuti ozlijedio Paul Scholes i morao izaći iz igre, nitko nije očekivao da će upravo taj trenutak možda i odrediti daljnji tijek utakmice. Naime, umjesto Scholesa u igru je ušao Ryan Giggs i samo šest minuta kasnije sjajnom asistencijom proigrao Waynea Rooneya koji pogađa mrežu Zaze za 1:0.

Velika dominacija Uniteda nastavila se i u drugom poluvremenu u kojem je engleska momčad postigla još dva pogotka. Nakon promašene stopostotne prilike u prvom dijelu, Berbatov se probudio i iskoristio veliku pogrešku Aalborgove obrane te zakucao loptu u mrežu za 2:0. Gosti su pobjedu potvrdili u 79. minuti, asistirao je Cristiano Ronaldo, a Berbatov lijepim volejem postavio konačnih 3:0.

Villarreal prati United

Nakon dobrog rezultata s Old Trafforda i remija s Manchester Unitedom, Villarreal je nastavio u korak pratiti europskog prvaka te se pobjedom nad Celticom i bodovno izjednačio s njima. Celtic ponovno nije uspio doći do pobjede na europskom gostovanju, niti sačuvati vlastitu mrežu, španjolska je momčad slavila s minimalnih 1:0.

Premda je škotska momčad veći dio utakmice uspijevala parirati Villarrealu, posjed lopte i prilike bile su definitivno na strani domaćina i bilo je samo pitanje trenutka kada će uspjeti svladati Artura Boruca. Zbilo se to tek u 67. minuti kada je sjajan slobodan udarac izveo Marcos Senna, prebacio živi zid i Villarrealu donio vrijedna tri boda.

Pred Celticom i Aalborgom sada je doista težak zadatak, samo jedan bod iz dvije utakmice već nakon dva kola ih stavlja u ulogu autsajdera skupine E. Manchester United i Villarreal prema predviđanjima sigurno kroče prema osiguranju plasmana u drugi krug Lige prvaka.

Bayernu ove sezone definitivno ne cvjetaju ruže. Loš početak sezone u Bundesligi preslikao se i na Ligu prvaka, pa su u prvoj jačoj utakmici ponovno posrnuli.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Aalborg BK0:3Manchester United
Villarreal1:0Celtic
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!