Nogomet

Skupina H: Real dosegnuo Zenit

Ante Jukić • utorak, 30.09.2008.
Skupina H: Real dosegnuo Zenit
Foto: EPA

Nogometaši madridskog Reala uspješno su apsolvirali gostovanje u St. Petersburgu. čime su napravili veliki korak k plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Juventus je, pak, podijelio bodove s bjeloruskim BATE-om...

Zenit teško protiv "velikih"

Rasprodani Zenitov stadion šok je doživio već u četvrtoj minuti utakmice kada Hubacan nespretno pogađa vlastitu mrežu nakon ubačaja Van der Vaarta. U tim trenucima domaći igrači bili su dosta zbunjeni i vidno uzdrmani ranim pogotkom gostiju, tako da je Real u sljedećih nekoliko minuta imao priliku udvostručiti svoju prednost, ali bez uspjeha.

Zenit je prvu ozbiljnu situaciju pred protivničkim golom složio u 19. minuti, ali ubačaj Aršavina prema Pogrebnjaku bio je za malo neprecizan. Ipak, najskuplji domaći igrač je pet minuta kasnije bio puno precizniji, a njegovo dodavanje iskoristio je Danny koji poravnava rezultat.

Činilo se tada da ruski prvak preuzima konce igre u svoje ruke, no samo sedam minuta nakon izjednačujućeg pogotka Real je ponovno u prednosti. U kaznenom prostoru domaćina najbolje se snašao Van Nistelrooy, koji je na sebi svojstven način zatresao mrežu Malafejeva.

Ispostavilo se na kraju da je to bio pobjednički pogodak, iako je Zenit u drugom poluvremenu opasno prijetio i bio na korak od novog izjednačenja. Real je, tako, uzeo tri boda na vrlo teškom gostovanju, dok su Rusi, usprkos dopadljivom nogometu, ostali "kratki" protiv još jednog europskog velikana.

Juve se probudio na vrijeme

A onaj prvi velikan, talijanski Juventus, "prespavao" je prvih pola sata na gostovanju kod BATE Borisova. Pogocima Kriveca i Staševiča bjeloruski je prvak već nakon 23 minute imao velikih 2:0, zabrinuvši tako pošteno sve simpatizere Stare dame.

Ipak, već do kraja prvog poluvremena Torinezi su se uspjeli vratiti u "egal". Najprije je Iaquinta u 29. minuti pogodio nakon kornera Del Piera, da bi se isti igrač za izjednačenje pobrinuo u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Iako je i drugih 45 minuta ponudilo dobar nogomet, s prilikama na obje strane, rezultat se više nije mijenjao. BATE je došao do svog prvog boda u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju, a razloga za nezadovoljstvo neće imati ni Talijani, koji nakon odigrana dva kola imaju četiri boda.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit1:2Real Madrid
BATE Borisov2:2Juventus
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!