Automoto

Formula 1: VN Singapura - UŽIVO

Ante Kojundžić • nedjelja, 28.09.2008.

Poštovani čitatelji Sportneta ovdje ćete imati priliku pratiti uživo tekstualni prijenos utrke Formule 1 koja se vozi za VN Singapura. Utrka će ući u povijest jer će biti prva utrka koja se vozi po noćnim uvjetima, pod umjetnim svjetlom...

61. krug: Hamilton predvodi ukupni poredak s 84 boda, a Massa ostaje na drugom sa 77 bodova.

61. krug: Poredak na kraju je: ALONSO, Rosberg, Hamilton, Glock, Vettel, Heidfeld, Coulthard, Nakajima koji uzima zadnji bod.

Vezane vijesti

61. krug: I KRAJ! Fernando Alonso pobjednik je prve noćne utrke u povijesti Formule 1 krenuvši s 15. pozicije!

61. krug: Alonso vozi posljednji krug.

60. krug: Dva kruga do kraja. Alonso u vodstvu, četiri i pol sekunde pred Rosbergom. Bivši prvak je spustio ritam na ovoj iscrpljujućoj utrci.

58. krug: Räikkönen udara u zid i uništava bolid četiri kruga prije kraja s pete pozicije. Žute zastave su na stazi.

57. krug: Četiri kruga prije kraja poredak je: Alonso, Rosberg, Hamilton, Glock, Räikkönen, Vettel, Heidfeld, Coulthard...

56. krug: Prednost Alonsa već je preko šest sekundi u odnosu na ostalo društvo.

55. krug: Alonso je najbrži na stazi, sekundu i pol brži od Rosberga. Hamilton će, izgleda, ići na sigurno pošto je Massa daleko van bodova.

54. krug: Utrka se nastavlja pod vodstvom Fernanda Alonsa. Hamilton napada Rosberga za drugu poziciju. Rosberg uspijeva odmaknuti se od Britanca i malo odahnuti.

52. krug: Trulli je potpuno iscrpljen nakon vožnje po ovakvim sparnim uvjetima. Kontrola utrke javlja da je u zavoju broj sedam oštećen rubnik.

51. krug: Sigurnosni automobil ponovno na stazi. Sutil se zabio u zaštitnu ogradu nakon što je pokušao izbjeći Massu koji se zavrtio.

50. krug: Jarno Trulli ima problema s bolidom. Polagano se vozi stazom. U boks je ušao Kimi i vratio se na peto mjesto.

49. krug: Räikkönen je potpuno dostigao Rosberga.

47. krug: Glock odlazi u boks, a nakon izlaska se vratio na peto mjesto. Rosberg je drugi.

45. krug: Nakon ulazaka u boks Heidfelda i Vettela Hamilton je već na petom poziciji iza Räikkönena koji je samo jednom bio u boksu.

44. krug: Glock je drugi, ali mora još jednom u boks. Njegovu poziciju će uzeti Rosberg.

43. krug: Hamilton i Coulthard ulaze u boks. Coulthard je napravio istu stvar kao i Massa, ali je odmah stao i izgubio vrlo malo vremena. Hamilton se vratio na sedmo mjesto, a Coulthard je deveti.

42. krug: Fernando se vratio ispred Coultharda i Hamiltona. I dalje vodi utrku. Odmah iza njegovih leđa Hamilton je prestigao napokon Coultharda i uzeo drugo mjesto.

41. krug: Rosberg je ušao na drugi redovni boks i vratio se na sedmo mjesto u utrci. Alonso također ulazi u boks.

40. krug: Alonso je sada na ispod 1:46, donekle ga u tom ritmu prati jedino Rosberg na drugom mjestu koji za Španjolcem zaostaje osam sekundi.

39. krug: Kimi preuzima deveto mjesto s vanjske strane prestigavši Jarna Trullija.

38. krug: Hamilton je zaglavio iza Coultharda te ne može preteći Škota u Red Bullu. Kimi je odmah iza Trullija kojeg je prestigao Nakajima.

37. krug: Alonso jedini radi krugove ispod 1:47.

35. krug: Massa na mekim gumama prolazi Bourdaisa i osvaja 14. mjesto.

34. krug: Fernando Alonso preuzeo je vodstvo utrke nakon što je krenuo s 15. pozicije i poslije svih izjava kako je za njega ova utrka završena zbog loše startne pozicije.

33. krug: Hamilton je trenutno peti, a Kimi se probio do 12. mjesta. Massa je posljednji. Trulli u boksu na izmjenu guma i nadolijevanje goriva. Vraća se iza Heidfelda, na deveto mjesto. Nakajima ga napada, ali Talijan brani poziciju.

31. krug: Na začelju Massu je prestigao Kubica. Odmah potom Massa ulazi u boks i prelazi na mekšu komponentu gume.

30. krug: Webber ulazi u boks s problemima na bolidu. Izgleda kao da je to definitvno odustajanje.

29. krug: Kaznu je krenuo odraditi i Rosberg te se vratio na četvrto mjesto iza Trullija, Fisichelle i Alonsa. Fisichella ulazi u boks što znači da je Alonso sad drugi, no Španjolac za vodećim Trullijem kasni 12 sekundi.

28. krug: Robert Kubica ulazi u boks na odrađivanje kazne. Još se čeka Rosberga. Poljak se vratio na posljednje mjesto. Webber je napravio grešku izletio i izgubio dosta pozicija prije nego se vratio na stazu.

25. krug: Kubica i Rosberg dobili su kaznu zaustavljanja u boksu u trajanju od deset sekundi zbog ulaska u boks pod crvenim svjetlom.

24. krug: Kubica je također pod istragom kao i Rosberg. Kazna prolaska kroz bokseve za Massu zbog nesigurnog izlaska iz boksa.

23. krug: Rosberg gradi veliku prednost. Već ima preko sedam sekundi pred Trullijem. Räikkönen je prestigao Sutila za 15. mjesto.

22. krug: Massa je pod istragom sudaca zbog incidenta. Prilikom kretanja iz boksa skoro je imao sudar sa Sutilom.

20. krug: Sigurnosni automobil napušta stazu, Rosberg predvodi kolonu. Massa je s vodeće pozicije pao na posljednju samo zahvaljujući incidentu u boksu. Ferrari će morati poraditi na radu u boksu.

19. krug: Massa je izgubio puno vremena dok su mehaničari dotrčali i maknuli cijev. Nije krivnja Masse, imao je zeleno svjetlo. Rosberg vodi ispred Trullija. Fisichella je treći, a Kubica četvrti, Alonso peti. Hamilton se vratio na osmo mjesto, Kimi je 16.

18. krug: Ulaz u boks ponovno je otvoren. Vozači mogu na nadolijevanje goriva i promjenu guma. Massa ulazi, kao i Hamilton. Nakon izlaska Massa je srušio mehaničara i vuče crijevo za nadolijevanje goriva za sobom. Stao je na kraju boksa. Kimi je obavio izmjenu i vraća se na stazu. Još jedna katastrofa za Ferrarijevu momčad.

17. krug: Kubica u boksu s četvrtog mjesta, također bi mogao biti kažnjen. Sigurnosni automobil još kruži po stazi.

16. krug: Rosberg je ušao u boks unatoč zabrani, te će mu vjerojatno uslijediti kazna. Na stazi je ostao nepomično stajati bolid Rubensa Barrichella.

15. krug: Hamilton ima tek dvije sekunde prednosti nad Kimijem. Nelson Piquet prva je žrtva ove staze. Brazilac je otklizao u zid i potpuno uništio bolid. Na stazi je sigurnosni automobil.

12. krug: Prvi je u boks otišao Alonso te je bolid izišao s tvrđim gumama.

11. krug: Hamilton očito ima problema s prevelikim trošenjem guma jer je sporiji po pola sekunde i od Masse i od Kimija.

10. krug: Räikkönen je trenutno najbrži na stazi te skida vrijeme Hamiltonu.

9. krug: Najbrži krug utrke zasad postavio je Kimi Räikkönen - 1:46.115. Massa ima tri sekunde prednosti nad Hamiltonom, a sedam nad Kimijem.

8. krug: Usporena snimka pokazuje kako je Felipe Massa bolidom skupio komad plastike koji je zaglavio. Nakajima je također prešao Trullija koji usporava cijelu ekipu. Alonso je odmah iza Toyotina vozača. Alonso s vanjske strane pronalazi način i pretječe sporog Trullija. Mark Webber sljedeći je na redu.

7. krug: Rosberg je fantastičnim potezom uspio preteći Trullija i preuzeti deveto mjesto. Dokaz da se na stazi može preteći, no Trulli je jako spor.

6. krug: Massa radi pola sekunde brže krugove od Hamiltona. Žuta zastava na stazi zbog otpadnutog dijela bolida na stazi.

5. krug: Zastrašujući zaostatak Trullija u odnosu na vodećeg Massu koji je brži po pet sekundi po krugu od Talijana.

4. krug: Nico Rosberg pokušao je preteći Jarna Trulija za 9. poziciju, ali nije uspio.

3. krug: U ponovljenoj snimci vidi se jasan kontakt Kubice i Kovalainena odmah nakon starta gdje je dvojac bio u borbi za poziciju.

1. krug: Massa je odlično startao i zadržao poziciju. Hamilton drugi, Räikkönen treći, pa Kubica, Vettel, Glock, Kovalainen. Alonso 12.

0. krug: Alonso je jedini na mekškoj komponenti guma, ostali na tvrđoj.

0. krug: Počeo je krug zagrijavanja uoči starta.

Na čelu kolone uoči starta nalazi se Felipe Massa koji će svakako htjeti tu ostati i nakon prvog zavoja štiteći svoju poziciju pred Lewisom Hamiltonom koji će sigurno dobrim startom željeti preuzeti vodstvo.

Pomalo rezignirani Kimi Räikkönen nalazi se na trećoj startnoj poziciji, dok je uz njega Robert Kubica na četvrtoj poziciji.

Najgore je na jučerašnjim kvalifikacijama prošao bivši svjetski prvak Fernando Alonso koji je odlično vozio na slobodnim treninzima da bi mu na kvalifikacijama bolid otkazao na samom početku drugog dijela kvalifikacija. Zbog tog je Španjolac zaglavio na 15. mjestu i do boljeg rezultata pomoći mu može jedino dobra strategija i pokoja intervencija sigurnosnog automobila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!