Nogomet

Skupina D: Gosti odnijeli bodove

Marin Vuković • utorak, 16.09.2008.
Skupina D: Gosti odnijeli bodove
Foto: EPA

Liverpool je nakon lošeg otvorenja prošlosezonskog izdanja Lige prvaka u novu sezonu ipak ušao pobjedom, i to na teškom gostovanju kod Marseillea. Još uvjerljiviji bio je madridski Atletico, koji je s tri pogotka napunio mrežu svog domaćina PSV Eindhovena.

Nizozemska mladost bez izgleda protiv Atletica

Mlada momčad PSV-a naučila je lekciju u prvom kolu Lige prvaka i usprkos solidnom nastupu i premoći u posjedu lopte iz susreta s madridskim Atleticom izašla praznih ruku i pune mreže. Atletico je odigrao pametnu utakmicu i iskoristio svoje prilike te iz Eindhovena odnio čitavi plijen. Junak španjolske momčadi bio je Sergio Agüero koji je s dva pogotka u prvom poluvremenu praktički riješio pitanje pobjednika.

Nakon samo devet minuta igre u prvom dijelu Agüero je iskoristio asistenciju Luisa Garcije i postigao prvi pogodak uopće u ovosezonskoj Ligi prvaka. U 36. minuti isti je igrač ponovno na sceni, ovaj put asistent je Florent Sinama Pongolle, a na prvoj vratnici priseban je Agüero i bez problema udvostručuje prednost gostiju.

Svaka dvojba oko povratka PSV-a u igru u nastavku utakmice otklonjena je već u 54. minuti kada Maniche šalje i treću loptu iza leđe Isakssona i potvrđuje visoku i zasluženu pobjedu Atletica koja ih već od prvoga kola lansira na čelnu poziciju u skupinni D.

Liverpool za promjenu krenuo pobjedom

Momčad Liverpoola odlučila je promijeniti navike i u novu sezonu Lige prvaka ući s pobjedom koja će znatno olakšati nastavak prvenstva. Za razliku od prošle sezone, kada su u prva tri kola uspjeli skupiti samo jedan jedini bod, taj su učinak utrostručili već večeras gostujućom pobjedom nad Marseilleom.

Obje momčadi odigrale su otvorenu utakmicu i nakon početnog ispitivanja snaga i po jedne prilike sa svake strane prvi je do pogotka stigao domaćin u 23. minuti susreta. Ofsajd zamku lijepo je izbjegao Lorik Cana, prihvatio dodavanje Benoîta Cheyroua i oči u oči s vratarom Liverpoola bez problema doveo Francuze u vodstvo.

Vodstvo domaćina ipak nije dugo trajalo, uslijedio je ekspresni povratak i preokret Redsa koji su u samo šest minuta s dva pogotka Stevena Gerrarda okrenuli utakmicu u svoju korist. Prvi pogodak Gerrarda pravo je majstorstvo, briljantnim udarcem s dvadesetak metara doveo je utakmicu u egal već u 26. minuti, a potom u 32. minuti poentirao s bijele točke, i to iz drugog pokušaja jer je prvi pogodak zbog preranog utrčavanja igrača poništio sudac Konrad Plautz.

U drugom poluvremenu mreže su mirovale, pa su Redsi kući odnijeli tri boda, dok se Marseille nalazi u teškoj situaciji budući da ga u sljedeća dva kola očekuju gostovanja.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Marseille1:2Liverpool
PSV Eindhoven0:3Atlético Madrid
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!