Nogomet

Prijava protiv HNS-a zbog rasizma

Zoran Zdelar • četvrtak, 11.09.2008.
Prijava protiv HNS-a zbog rasizma
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čelnici FA-a uskoro će podnijeti prijavu Fifi protiv HNS-a zbog rasističkih uvreda koje su s maksimirskih tribina bile upućene njihovom napadaču Heskeyju...

Potpuno ispunjene maksimirske tribine stvorile su savršenu kulisu za veliku utakmicu i podrška grlatih navijača nije prestala stizati čak ni nakon završetka utakmice koja je donijela potpuno neočekivani poraz od 4:1. Dio navijača ipak je bacilo ružno svjetlo na sjajan dojam svih ostalih nakon što su majmunskim glasanjem popratili trenutak u kojem je tamnoputi engleski napadač Emile Heskey dobio žuti karton.

To potvrđuje i engleski reprezentativac, koji tijekom utakmice ipak nije htio previše pažnje na to obraćati, a od čelnika FA-a je stigla najava da će o svemu podnijeti prijavu Fifi te se može očekivati nova kazna za Hrvatski nogometni savez.

Vezane vijesti

"Čuo sam sve, ali sam se ipak koncentrirao na utakmicu. Takve stvari je jednostavno najbolje ignorirati i nastaviti igrati dalje. Primijetio sam da je bilo neugodno i hrvatskim reprezentativcima. Ti navijači su neznalice i zbog toga ih treba ignorirati i nastaviti s igrom. Time će se sad baviti ljudi na višim pozicijama", rekao je Heskey.

Očekuje se stoga prijava protiv HNS-a, a kako borba protiv rasizma u posljednje vrijeme uzima sve više maha, za očekivati je kaznu. Teško je za predvidjeti koliko će Fifa biti blagonaklona, a razne su kazne moguće, no najvjerojatnije će se raditi o novčanoj.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!