Ostali sportovi

Još samo jedna

Ivana Strahija • nedjelja, 24.08.2008.
Još samo jedna
Foto: Axel Heimken

Posljednju svoju utakmicu na olimpijskom rukometnom turniru naši će Kauboji odigrati protiv momčadi Španjolske. Borba za broncu započinje u 7,30.

Španjolce smo već arhivirali u razigravanju po skupinama, kad smo ih u prvom rukometnom susretu na Olimpijskim igrama u Pekingu pobijedili 31:29. U toj smo utakmici pokazali iznimno mnogo oscilacija u igri, jer smo nakon +5 s poluvremena uspjeli Španjolcima dopustiti da se prišuljaju na svega –1 tijekom prvog dijela.

Iz te utakmice dakako najviše pamtimo ozljedu Balića, koji je od 20. minute bio prisiljen napustiti teren. Popuštanje u koncentraciji, ali i odličan Rochas, koji nas je "ubijao" s krila, doveli su Španjolce u plus, iz kojeg smo se mi potom trebali čupati. Taj je susret izgleda dobro predskazao ostatak turnira, rekao nam kako lakih pobjeda neće biti i da će se za sve trebati krvavo boriti.

Španjolcima je susret s Hrvatima i moguće osvajanje olimpijske bronce zacijelo velik san. Za njihovu bi reprezentaciju to bio pravi jack-pot, i upravo stoga, ali i zato jer smo konačno pobijedili Dansku i vratili im za "krađu" europskog zlata, pa bi bilo šteta ne okruniti to postignuće brončanim odličjem s OI.

Nadasve zanimljiv bit će susret za zlato, i to ne zbog Francuza, koji su se pokazali nadmoćnima većini ostalih reprezentacija, već zbog Islanda, vječnih natjecatelja, a nikad osvajača medalja. Najveće je postignuće momčadi Gudmundura Gudmundssona dosad bila "drvena medalja" s Europskog prvenstva 2002. godine, pa su dakako potpuno zaprepastili rukometnu javnost plasiravši se u finale pekinškog turnira.

Kad se uzmu pojedinačno, rukometaši Islanda nisu baš mnogo. Ističe se tek Sigurdsson, no to je ujedno i glavni pokazatelj jake strane te momčadi: iznad svega jedinstvo ekipe, koja na parketu igra kao jedan.

No, finale će svakako biti neizvjesno, jer su Islanđani otprije poznati po toplo-hladno razdobljima, pa se tako primjerice nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine, već su od njih bolji bili Makedonci.

Završni dan olimpijskog rukometnog turnira:

Hrvatska – Španjolska 7,30 sati
Island – Francuska 9,45 sati

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

za 3. mjesto

Hrvatska29:35Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!