Ostali sportovi

Šarić donijela četvrtu medalju!

Vedran Babić • petak, 22.08.2008.
Šarić donijela četvrtu medalju!
Foto: FaH

Sandra Šarić ponovila je jučerašnji uspjeh Martine Zubčić osvojivši broncu u kategoriji do 67 kilograma! U meču za broncu Sandra je pretukla Asuncion Ocasio Rodriguez s 5:1...

Hrvatska ima četvrtu medalju na Olimpijskim igrama, a čak drugu u taekwondou! Nakon što je jučer Martina Zubčić ugodno iznenadila broncom, isto je napravila i Sandra Šarić u nešto težoj kategoriji, savladavši u odlučujućem meču 21-godišnju Portorikanku Asuncion Rodriguez.

Sandra je kao i u prethodnom meču bila nadmoćna te je već na kraju prve runde stekla prednost od 4:1. U drugoj rundi nije bilo bodova, ali je u trećoj ostvarila još jedan za konačnih i uvjerljivih 5:1.

Za 24-godišnju Šarić ovo su prve OI i naravno najveći uspjeh u karijeri. Na posljednja dva svjetska prvenstva do 67 kilograma bila je treća, da bi ove sezone u Rimu postala europska prvakinja do 72 kilograma. Sada je tim uspjesima dodala i olimpijsku brončanu medalju.

Šarić je, podsjetimo, u prvom kolu pobijedila Filipinku Rivero s 4:1, zatim je poražena od Korejke Hwang s 3:1, da bi u repesažu izbacila Almaktoum iz UAE s 4:0 prije nego što je broncu uzela preko Portorikanke Rodriguez.

Za Hrvatsku su, osim Sandre Šarić, na ovim Olimpijskim igrama medalje već osvojili Snježana Pejčić, Filip Ude i Martina Zubčić, ali nitko nije uspio prisvojiti zlato. No, uz Blanku Vlašić koja sutra nastupa u finalu skoka u vis, vjerujemo kako će nam se i ta želja ispuniti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!