Ostali sportovi

Tan više nije mogao

Goran Tomičić • petak, 22.08.2008.
Tan više nije mogao
Foto: FaH

Nakon tri junačke pobjede Tan Ruiwu je zaustavljen u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Kinez Wang Liqin je za samo 22 minute slavio 4:0. Naš reprezentativac je pokušao pružiti otpor, no ovog puta nije mogao s rupturom mišića...

Naš Kinez je danas igrao protiv boljeg igrača, no meč bi trajao mnogo duže da je Tan bio zdrav. Wang je krenuo sa serijom 2:0 i mirno je koristio napadačke udarce za održavanje prednosti. Kod 5:3 je iskoristio dva servisa, te je ostatak seta bio samo formalnost. Neizvjesnosti nije bilo ni u drugom setu budući da je Kinez kod vodstva 3:1 osvojio dva poena na Tanov servis. Naš reprezentativac je odmah uzvratio na isti način za smanjenje na 5:3, ali je opet izgubio servisi Wang je otišao na 7:3, što je lako sačuvao.

U trećem setu Tan također nije uspio mnogo učiniti. Malo nade se ukazalo kod 4:4, ali je Wang potom osvojio dva poena i tu prednost je čuvao igrom poen za poen do 10:8, kad je iskoristio set loptu za 3:0. Naš reprezentativac je jedinu prednost u meču imao u četvrtom setu kod rezultata 3:1, no izgubio je servis i Wang je izjednačio. Tan se nastavio boriti do kraja i zaprijetio je izjednačenjem na 7:7, no Wang je iskoristio greške našeg igrača za vodstvo 10:8 i realizirao je prvu meč loptu za polufinale.

Tan Ruiwu je s tri pobjede u pojedinačnom dijelu natjecanja unatoč velikim problemima s rupturom mišića postao uzor mnogim našim mladim sportašima, a plasman u četvrtfinale je uspjeh za koji mu moramo odati priznanje.

Olimpijske igre, četvrtfinale
Wang Liqin - Tan Ruiwu 4:0 (11:7, 11:5, 11:8, 11:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!