Ostali sportovi

U petak pet napada na medalju

Bernard Jurišić • petak, 22.08.2008.
U petak pet napada na medalju

Snježana Pejčić, Filip Ude, Martina Zubčić. Tri hrvatske medalje zasad sjaje u Pekingu, a u petak pet naših aduta kreće u lov na povećanje te kvote...

Peti dan drugog tjedna Olimpijskih igara pet hrvatskih aduta krenut će u borbu za medalje. Kao i u Ateni, naši aduti za odličja uglavnom se gomilaju sa zadnjim danima Olimpijskih igara. Nadamo se i vjerujemo da će na podvlačenju crte u nedjelju navečer, hrvatski sportaši zauzimati puno višu poziciju od trenutno 54. mjesta, kojeg dijelimo s Austrijom i Grčkom.

Prva će na borilišta već u 3 sata po našem vremenu taekwondoašica Sandra Šarić. U kategoriji 10 kilograma višoj od one u kojoj je u četvrtak Martina Zubčić osvojila broncu, Sandra bi baš u svojoj mlađoj kolegici mogla naći inspiraciju za lov na odličje. Sandra je jedna od najboljih taekwondoašica na svijetu u svojoj kategoriji, no nije imala sreće u ždrijebu i očekuje je težak put prema Olimpu. No, ako je mogla Martina - može i Sandra.

Od 7:30 sati dva naša stolnoteniska aduta pokušat će se probiti u polufinale pojedinačnog turnira. Zoran Primorac i Tan Ruiwu dat će sve od sebe da se približe na samo korak od medalje. Primorcu je protivnik Šveđanin Persson, a Tanu Kinez Wang Liqin.

U 9:30 sati na regatnu stazu izlazi Stjepan Janić. Sjajnim rezultatima i finalima na 500 i 1000 metara Janić je probudio vjeru u barem jednu medalju. Prvo finale u petak očekuje ga na 1000 metara, a u subotu će Stjepan imati i drugi pokušaj na upola kraćoj dionici na kojoj je izveslao najbolje vrijeme u polufinalu.

A onda - poslastica. Ili triler. Kako god vam je draže. U podne na rukometni megdan s Francuzima izlazi druga najpopularnija hrvatska reprezentacija, iza nedodirljivih nogometaša. Rukometne junačine koje uvijek ostave srce na terenu čeka revanš s Francuzima, od kojih smo izgubili u grupi. Polufinale OI ne može biti lagano, ali Francuzi su odavno naš najneugodniji protivnik. Bit će to utakmica samo za one čvrstih živaca. Spremite zastave, dlanove i strpljenje. Sve će vam to trebati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!