Ostali sportovi

Krasan doček srebrnog Filipa

Ivana Strahija • četvrtak, 21.08.2008.
Krasan doček srebrnog Filipa
Foto: Ivana Strahija

Filip Ude stigao je u rodni Čakovec, gdje ga je dočekala razdragana gomila od 3 500 ljudi. Prepun glavni trg bio je poprištem masovnih čestitaka, predaje poklona, skandiranja… Još nikad glavni međimurski grad nije nekog tako dočekao.

Zrinska garda, čakovečke mažoretkinje, limena glazba i duga bijela limuzina doveli su Filipa Udea na čakovečki glavni trg. Na pozornici su se poredali predstavnici Grada i Županije, kao u šapaliru, a kad su se vrata limuzine konačno otvorila okupljena svjetina jednostavno se natisnula naprijed.

Svi su jedva čekali čestitati prvom međimurskom olimpijcu, prvom našem gimnastičaru koji je osvojio olimpijsku medalju, zagrliti ga i zahvaliti mu za taj neponovljiv osjećaj ponosa. Zato je protokol malo i kasnio, no za to nikoga nije bilo briga, važnije je bilo stisnuti ruku Filipu, Mariju Vukoji, Igoru Kriažimskom.

A kad se Filip konačno uspio popeti na pozornicu, dočekali su ga lijepi pokloni Grada i Županija: stan i auto. I inače čovjek od malo riječi, Filip je razdraganim Čakovčanima kazao tek: "Ja mislim da sam danas najponosniji Međimurac." Zahvalio se svima, od majke, sestara, trenera, grada, županije i okupljenih, presretan zbog dočeka.

Da je i želio nešto više reći, ne bi ga se čulo, jer se iz svih grla zaorilo: Fićo majstore!" Zatim je počeo je show, a međimurski su glazbenici stigli i skladati pjesmu posvećenu velebnom uspjehu svog sugrađanina.

Podijelila je pekinška ekspedicija sretnicima na trgu par kapa i majica, strpljivo je Filip pozirao za fotografije, a potom se krenulo i u Nedelišće, u SGC Aton, koja će našem najboljem gimnastičaru pružiti odlične uvjete za nove izazove koji ga očekuju.

Fešta će se nastaviti, vjerujemo, do dugo u noć. I treba, jer se ima što proslaviti. Do drugih Olimpijskih igara, do još jednog velikog uspjeha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!