Ostali sportovi

"Ovo je nevjerojatno"

HINA • četvrtak, 21.08.2008.
"Ovo je nevjerojatno"
Foto: FaH

"Ovo je nevjerojatno. Zi je veliki protivnik i dosta me namučio, ali nisam odustajao," kazao je hrvatski stolnoteniski veteran Zoran Primorac, koji se plasirao u četvrtfinale Olimpijskog turnira, a ista stvar pošla je za rukom i hrvatskom Kinezu Tan Ruiwu...

Naš najstariji olimpijac, koji nastupa na svojim šestim Igrama, je u 4. kolu sa 4-2 (11-7, 11-7, 4-11, 8-11, 11-6) svladao Yang Zija iz Singapura. Primorac igra stolni tenis na olimpijskim turnirima otkad je taj sport uveden na Igre, od 1988. godine u Seoulu.

"Bio sam mentalno jak, iako je umor iz prijašnjeg susreta protiv Danca Mazea imao dosta utjecaja na dvoboj. Zapravo sam u ovom dvoboju počeo igrati dobro tek kada sam izgubio treći i četvrti set. Već se dugo nisam osjećao tako dobro kao na ovim Igrama, a u zadnja dva seta sam doista i uživao", kazao je 39-godišnji Zadranin.

U četvrtfinalu u petak u 8.30 sati po hrvatskom vremenu Primorac igra sa također veteranom, 41-godišnjim Šveđaninom Jörgenom Perssonom koji je svladao Bjelorusa Vladimira Samsonova. "Bit će to sentimentalan meč", kazao je Primorac, koji je kao i Persson nagrađen za svoje uzastopne šeste Olimpijske igre.

Sjajan dan za hrvatski stolni tenis upotpunio je Tan Ruiwu koji je izbacio Hongkonžanina Ching Lija sa 4-2. "Ključ pobjede je bio napad i mogu reći da sam igrao pametnije nego u ijednom meču dosad. Jako sam zadovoljan ulaskom u četvrtfinale, pa potpuno opušten ulazim u dvoboj sa Kinezom Wang Liqinom", kazao je zadovoljni Tan, koji igra u 9.30 po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!