Ostali sportovi

Janić najbolji u polufinalu!

Tea Lokas • četvrtak, 21.08.2008.
Janić najbolji u polufinalu!
Foto: EPA

Odličnu je utrku ponovno odvozio naš kajakaš Stjepan Janić te se bez većih problema plasirao u finale kajaka jednosjeda u disciplini na 500 metara. Nakon 1000 metara Janić je još sigurniji bio na duplo manjoj stazi završivši na prvom mjestu u svojoj skupini...

Stjepan Janić pripremio nam je nakon kvalifikacija i polufinala na 1000 metara još jednu izvrsnu utrku, možda i najbolju do sada. Naime, Janić je slavio u svojoj skupini pred norveškim favoriziranim kajakašem Larsenom, ali osim toga, Hrvat je ostvario i najbolje vrijeme ukupno u polufinalu.

Optimistično će se ući u subotnje finale gdje će se Stjepan ako ne bude problema sa zdravljem boriti za medalju na Olimpijskim igrama. Danas je u utrku krenuo nešto rezerviranije te je nakon prvih 250 metara bio četvrti, u uskoj konkurenciji od par kajakaša koji su krenuli punom snagom.

No, Janić snagu nije izgubio kao Torlopov iz Kazahstana koji je na prvom prolazu bio prvi, a na kraju sedmi. Janić je nakon prolaza ubrzao i izbio na čelnu poziciju koju do kraja nije ispuštao. Na trećem je mjestu završio Mađar Vereckei.

K1 500 metara, polufinale:
1. Stjepan Janić (Hrvatska) 1:41.689
2. Eirik Veraas Larsen (Norveška) 1:41.927
3. Akos Vereckei (Mađarska) 1:42.155

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!