Ostali sportovi

Zubčić u polufinalu!

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2008.
Zubčić u polufinalu!

Sjajan rezultat stvarila je Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma. Naša mlada olimpijka pobjedom protiv Brazilke Debore Nunes plasirala se u polufinale te došla na korak do medalje...

Scenarij sličan onom iz prvog kola. Martina Zubčić bila je ponovno u zaostatku da bi u završnici borbe uspjela napraviti preokret i doći do polufinala. Brazilka Debora Nunes pokazala se vrlo defanzivno orijentiranim borcem, ali kao takva i prilično neugodna za našu natjecateljicu.

U ranoj fazi borbe Zubčić se našla u zaostatku 2:0 da bi u drugoj rundi krenula vrlo agresivno i ostvarila bod za smanjenje na 2:1. U trećoj rundi vrebala je priliku za plasiranje udarca, ali nije nikako uspijevala doći do boda. Ipak, deset sekundi prije kraja meča Zubčić je ostvarila žestok napad i zaradila bod za poravnanje na 2:2. Otišlo se u dodatnu četvrtu rundu u kojoj je Martina odmah zadala udarac i osigurala polufinale.

Tamo ju čeka Turkinja Azize Tanrikulu koju je Martina već pobjeđivala, a turska predstavnica do polufinala je došla pobjedom protiv Amerikanke Diane Lopez.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u 11 i 11:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!