Ostali sportovi

Yao za pobjedu, nemoćni i Grci

Branimir Korać, Branko Barić, Goran Markuš • četvrtak, 14.08.2008.
Yao za pobjedu, nemoćni i Grci
Foto: EPA

Španjolska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Njemačke 72:59. Nakon slabijeg starta, Španjolci su se krajem prvog poluvremena probudili i otišli do pobjede. Nakon dvije teške utakmice u kojima su pokazali da znaju igrati košarku Kinezi su napokon stigli i do svoje prve košarkaške pobjede na Olimpijskim igrama. Prva žrtva bila je Angola...

Njemačka - Španjolska 59:72

Gotovo 20 minuta trajalo je razdoblje neuvjerljive španjolske igre. No ipak, to "buđenje" nije ostavilo traga na rezultatu i krajem druge četvrtine započeli su seriju koja je odlučila utakmicu. Od 36:33 za Njemačku, Španjolska je napravila velikih 17:0, okrenula rezultat i stigla do visoke prednosti. Tako visoku prednost nije ispustila te je na kraju zasluženo slavila.

Njemačka je ponovno imala previše izgubljenih lopti, nije mogla uspostaviti ravnotežu u skoku te nije mogla niti računati na iznenađenje.

Najbolji kod Španjolske bili su Jose Manuel Calderon s 15 i Alex Mumbru s 14 poena. Kod Njemačke Steffen Hamann ubacio je 15 poena, Dirk Nowitzki 11 uz pet skokova, a Chris Kaman dodao je deset skokova.


Kina – Angola 85:68

Odličan, čvrst start i +13 nakon prve četvrtine sve nam govore o želji za pobjedom koja je danas bila vidljiva na svakom igraču kineske reprezentacije. Iako se osjetio malo jači pad igre kod domaćina tijekom druge četvrtine kada je Angola stigla na malih -2, ulaskom apsolutnog junaka današnje utakmice, Yao Minga (30 poena, 7 skokova) svi problemi su nestali.

Izuzev Minga koji je iz igre kao i sa crte slobodnih bacanja imao nevjerojatnih 91 posto šuta, još su četvorica Kineza uspjela upisati dvoznamenkasti broj pogodaka od kojih možemo spomenuti Jianliana Yia (10 poena, 11 skokova) koji je ostvario jedini double-double na utakmici. S druge strane Angolu je, posebice u prvom poluvremenu nosio Joaquim Gomes (17 poena), a dobro je spomenuti i "asa s klupe", Armanda Costu (10 poena).


SAD – Grčka 92:69 (51:32)

Američki Dream Team nastavlja s iznimno uvjerljivim igrama na olimpijskom turniru u Pekingu. Grci si se držali prvih deset minuta i na odmor su otišli s pristojnih minus četiri (16:20), no u drugoj dionici Amerikanci su riješili sve dvojbe. Lebron James je preuzeo odgovornost i s devet poena u tom periodu povukao je svoju momčad do ogromnih 51:32. Tu su sve dvojbe oko pobjednika ove utakmice bile riješene, pa je na Grcima ostalo samo da pokušaju spriječiti težu katastrofu. U tome su i uspjeli, budući da glavni favoriti za zlatnu medalju nisu uspjeli značajno povećati svoju prednost.

Po 18 poena na kraju postigli su Kobe Bryant i Chris Bosch, Dwayne Wade je dodao 17 uz pet asistencija, a James je ostvario učinak od 13 poena, šest skokova i šest asistencija. Grke je predvodio Theodoros Papaloukas s 15 poena i osam skokova, dok je 14 poena postigao Vasileios Spanoulis.

Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka59:72Španjolska
Angola68:85Kina
SAD92:69Grčka
1SAD 50+161
2Španjolska 41+49
3Grčka 32+40
4Kina 23-34
5Njemačka 14-60
6Angola 05-156

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!