Ostali sportovi

"Ruka je stalno drhtala"

Tomislav Pacak • subota, 09.08.2008.
"Ruka je stalno drhtala"
Foto: www.beijing2008.cn

Nevjerojatan uspjeh na startu Olimpijskih igara iznenadio je i samu Snježanu Pejčić. Nova hrvatska sportska zvijezda prve je izjave nakon osvajanja brončane medalje u disciplini zračna puška 10 metara dala HTV-ovoj novinarki Mirni Zidarić...

Uzbuđenje je kod mlade sportašice bilo ogromno, kako i ne bi! Do sada najveći uspjeh bila joj je bronca na juniorskom EP-u, no sada će to počasno mjesto u vitrini prepustiti olimpijskoj medalji. Snu svakog sportaša, pa tako i Snježane: "Sanjala jesam, ali objektivno ovo nisam mogla ni zamisliti."

Kako je zadržala mirnu ruku kad je vidjela da je nadomak medalji? "Ruka je drhtala cijelo vrijeme, ali srećom, nije se vidjelo na rezultatu."

Snježanine izjave bile su kratke, ali pune ogromne sreće. Očito još nije navikla na toliku pažnju medija, uskoro će se morati naviknuti jer pridružila se vrlo, vrlo maloj skupini Hrvata s odličjem s olimpijskih igara. Pejčić vjerojatno još nije ni svjesna koliko je učinila za svoj sport, koji na temelju ovog uspjeha može graditi svoje uspjehe u budućnosti.

Iza Pejčić ostala je i sjajna Kineskinja, olimpijska pobjednica Du Li, koju je očito slomio pritisak. Tako misli i Snježana: "Kako je tek Kineskinja morala imati tremu, njen pritisak bio je strašan, ali nije mi žao. Tremu, inače, imam uvijek."

Može li joj ova medalja otvoriti put za još jednu? Snježana ja pametno odgovorila: "Ja sam svoje obavila!" Ipak, ni ona ne bježi od potencijala novog šoka za svijet: "Od dvije discipline ovo je moja najjača, a sve ostalo bit će bonus."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!