Ostali sportovi

"Blanka nije potpisala nikakav apel"

Bernard Jurišić • četvrtak, 07.08.2008.
"Blanka nije potpisala nikakav apel"
Foto: Davor Sajko

Povodom informacija da je Blanka Vlašić jedna od sportašica koja je potpisala apel kineskoj Vladi za poštivanje ljudskih prava u Tibetu, njezin otac i trener Joško Vlašić demantira te navode...

Jutros je svijet obišla informacija da je Blanka Vlašić jedna od sportaša koji su potpisali apel kineskoj Vladi glede situacije u Tibetu. Blankin otac i trener Joško Vlašić demantirao je da je Blanka potpisala bilo kakav papir tog sadržaja.

"Svugdje i uvijek nas ljudska patnja pogađa. Diljem svijeta ima nepravde i ljudi joj se suprostavljaju na različite načine. Blanka je u prvom redu sportaš i brine svoje sportske probleme. U mnogo štošta pokušavaju je uvući, ali ona drži svoj pravac ne želi zadirati tamo gdje joj nije mjesto i o čemu nedovoljno zna. Ne želi dati sebi za pravo da preskače legalne institucije ove zemlje, Vladu i Hrvatski olimpijski odbor, te se svrstavati u neke svjetske formalne ili neformalne organizacije i dijeliti packe domaćinu Olimpijskih igara."

Profesor Vlašić kaže da Blanka svojom rukom nije ništa potpisala. "Blanka se ne može sjetiti da je potpisala apel kojim se od kineskog predsjednika traži poštivanje ljudskih prava kojeg su prenijeli dio svjetskih i domaćih medija. Ako oni imaju njen potpis onda treba vidjeti da li je orginalan, a ako se on i desio tko zna u kojem kontekstu i pod kojim okolnostima. Blanka se predano priprema za nastup u Pekingu od kojega svi mnogo očekujemo i ne pada joj na pamet zloupotrebljavati gostoprimstvo domaćina."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!