Ostali sportovi

Bliži se natjecanje

Vedran Attias • srijeda, 06.08.2008.
Bliži se natjecanje

Magla je jutros sakrila vrhove bezbrojnih nebodera u Qingdau, vidljivost na moru također nije bila najbolja, no srećom - u ranim poslijepodnevnim satima se raščistilo.

Osim Šime Fantele i Igora Marenića svi naši jedriličari su bili na treningu. Vjetar je bio tradicionalne snage oko pet - šest čvorova. Fantela, koji se s Marenićem sprema za sutrašnje presmjeravanja, kaže: "Stvarno sam opušten, 20 dana koje smo ovdje proveli na pripremama u srpnju su nam dobro došli za aklimatizaciju, tu smo kao doma. Selo je super, jako nam se sviđa, menza isto tako. Dva dana smo trenirali, sve ide svojim tijekom. Danas smo sređivali brod, jer nam je sutra premjeravanje, nakon čega više ne smijemo ništa raditi na brodu."

Posljednji su se s mora danas vratili Pavle Kostov i Petar Cupać, posada u četrdesetdevetki. Kostov je iznio svoje dojmove: "Australski trener je danas postavio polje za 49ere, pa smo napravili dobar trening sa sedam – osam jakih posada. Dobro su nam jedra legla, trim je bio dobar, imali smo dobru brzinu, jedino smo imali malih problema sa startem, pa smo nakon što su drugi otišli na kopno mi ostali još jedno sat vremena trenirati start. Inače, sve dobro."

U četvrtak su na rasporedu prva dva službena trening plova, a stanje u našoj reprezentaciji je odlično.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!