Tenis

Ljubo ponovno na mukama

Ivor Krapac • petak, 01.08.2008.
Ljubo ponovno na mukama
Foto: Branko Barić

Nema kraja brigama i problemima hrvatskih tenisača uoči Olimpijskih igara u Pekingu. Mario Ančić morao je odustati zbog bolesti, a devet dana do početka olimpijskog teniskog turnira ponovno je pod velikim upitnikom i Ivan Ljubičić, kojem se dogodila nova nesreća tek nakon što se oporavio od ozljede leđa...

Mario Ančić je već otkazao, a ni šanse Ivana Ljubičića da zaigra u Pekingu ne izgledaju dobro. Kako je Ivan otkrio u razgovoru za Sportske novosti, za takvo što trebat će i puno sreće i čudesnog oporavka - razlog je 15 mm duga ruptura mišića zadnje lože zbog koje je u Monte Carlu prekinuo pripreme za Peking i posvetio se liječničkim pregledima i tretmanu.

Ljubo još nije dignuo ruke od OI, a hoće li moći u Kinu znat će se nakon tretmana laserom u Italiji, uz najavljenu odluku o nastupu ili otkazivanju Pekinga u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Podsjetimo, ovo je drugi tjelesni problem trenutno četvrtog hrvatskog reketa u nepunih mjesec dana. U Umagu su ga nedavno prije predviđenog nastupa u osmini finala protiv Roka Karanušića uhvatila leđa, a tek što se stigao oporaviti od te ozljede, dogodila se nova.

Ukoliko će Ivan moći zaigrati na olimpijskom teniskom turniru, čeka ga nastup u singlu, dok bi u paru, nakon što je doznao da s Ančićem neće moći braniti atensku broncu, mogao zaigrati s Marinom Čilićem, kojeg će HTS prijaviti umjesto Marija. Ukoliko, pak, Ljube neće biti u Pekingu, u singlu će Hrvatska ostati na Čiliću i Ivi Karloviću, dok u paru još postoji mogućnost nastupa kombinacije Karlović/Lovro Zovko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!