Rukomet

"Čupić je imao sreću u nesreći"

Bernard Jurišić, Ivana Strahija • četvrtak, 24.07.2008.
"Čupić je imao sreću u nesreći"

Hrvatski rukometni reprezentativac Ivan Čupić doživio je nesreću s težim posljedicama u Crikvenici, gdje je naša rukometna momčad na pripremama. Pri padu ispred hotela ostao je bez komada prsta, no daljnja karijera mu ne bi trebala biti upitna, potvrdio je za Sportnet.hr doktor Mladen Miškulin...

Kao da ozljede koje je vječno prate nisu dovoljne, hrvatsku rukometnu reprezetaciju jutros je pogodila i nesreća Ivana Čupića. Desno krilo, koje je bilo pravo otkriće nedavnog Europskog prvenstva, neće putovati na OI u Peking, a izbornik Lino Červar u petak će objaviti koga će zvati umjesto njega.

Čupić je doživio nesreću sinoć u Crikvenici, na povratku u hotel nakon večere na kojoj su bili naši i poljski reprezentativci. Prilikom pada ispred hotela vjenčani prsten mu je zapeo za ogradu i otkinuo komadić prsta s lijeve ruke, upravo one kojom desno krilo hrvatske reprezentacije igra.

Čupić je odmah prevezen u riječku bolnicu gdje su mu operativnim zahvatom povezane tetive i spašeno funkcioniranje lijeve šake, no nažalost komad prsta nije mu spašen.

"Ivan je praktično sam sebi amputirao dva članka na četvrtom prstu lijeve ruke, pa nam je preostalo da mu operativnim zahvatom povežemo tetive, mišiće i kožu. Operativni zahvat je uspio, no spasa za komad prsta nije bilo", izjavio je za Sportnet.hr doktor Mladen Miškulin, koji je odradio operaciju.

Usprkos gubitku dijela prsta, doktor je optimističan glede nastavka Čupićeve karijere: "Sreća u nesreći je što je četvrti prst najmanje pokretljv i ima najmanju funkciju u rukometu, za razliku od palca, kažiprsta i srednjaka. Optimist sam i vjerujem da će nakon zacjeljivanja i oporavka koji će trajati 3-4 tjedna, Čupić moći nastaviti sportsku karijeru. Trebat će mu malo privikavanja, ali vjerujem da će i dalje biti vrlo uspješan rukometaš."

Doktor Miškulin potvrdio je i da se ostali igrači (Metličić, Džomba, Lacković) koji su bili na liječničkom tretmanu vrlo dobro osjećaju i trebali bi biti spremni za maksimalan doprinos u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!