Nogomet

Eusebio: "Ronaldo će vladati svijetom"

Mihaela Bradovski • petak, 13.06.2008.

Jedna od najvećih svjetskih i najveća portugalska zvijezda u povijesti, legendarni Eusebio, na Europskom prvenstvu pažljivo prati svaku utakmicu svoje zemlje. Nakon što su mnogi stručnjaci Cristianu Ronaldu prognozirali karijeru kakvu je imao Eusebio, na kraju je i on sam dao svoje mišljenje o najboljem igraču svijeta...

23-godišnji Ronaldo ima velikog navijača u Eusebiju koji o njemu priča samo biranim riječima. "Ronaldo nema što dokazivati, dokazao je svoj talenat kada je postao najbolji strijelac u Engleskoj, osvojio engleskom prvenstvo i Ligu prvaka sa Manchesterom. No ovdje u reprezentaciji se na radi samo o njemu, radi se o momčadi od 11 igrača i upravo mu to olakšava posao. Može se koncentrirati samo na nogomet, a najvažnije je da tako ostaje čvrsto na zemlji. Ipak, vjerujem da će nakon ovog prvenstva definitivno dokazati kako je najbolji na svijetu u ovom trenu."

Osvrnuo se Eusebio i na Portugal kao jednu od momčadi koje su sposobne otići do samog kraja. "Vrlo sam sretan prikazanim u ove dvije utakmice. Četvrtfinale je izboreno i sada se može gledati korak naprijed. Ali ne bih još rekao da smo glavni favoriti. Tu su prije svega Njemačka, pa Nizozemska, Italija, čak i Španjolska. Za sada mi još nismo među njima. Ali Scolari i momčad su na pravom putu da to postanu, ove su im pobjede donijele samopouzdanje i cijelu zemlju podigle na noge. Naravno, i moja je želja da ih ponovno vidim u finalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!