Nogomet

Gomes ide po dva pogotka

Mihaela Bradovski • petak, 06.06.2008.

Informativno je bilo na zadnjoj portugalskoj press konferenciji u njihovoj švicarskoj bazi Neuchatelu. Pred mikrofone sedme sile izašli su obrambeni igrač Fernando Meira i vratar Ricardo. Obojica su se na samom startu konferencije osvrnuli na izgubljeno finale prošlog prvenstva...

"Svi se jako dobro sjećamo kako smo se osjećali nakon tog poraza i koliko je bilo teško krenuti praktički iz početka. Moramo ostvariti pobjedu u prvoj utakmici iako ja ne smatram da će reprezentacija koja dobije taj susret osigurati drugi krug." Vratar portugalske nacionalne vrste rekao je ponešto i o sutrašnjim suparnicima. "Dosta su napredovali nakon što su propustili zadnja dva velika natjecanja. Dobro smo ih proučili, jako su dobri kao kolektiv. Pripremljeni smo za sve zamke, no opreza nikad dosta."

Ponovno se dosta raspravljalo i o zvijezdi momčadi, Cristianu Ronaldu, a na njega se osvrnuo i Meira. "Nismo zabrinuti za njega s obzirom na pritisak koji je očit. Poput nas ostalih, Ronaldo će se za Portugal boriti do zadnje minute zadnje utakmice. Zna koliko je bitan ovoj momčadi. Rođeni je pobjednik i po mome mišljenju definitivno najbolji igrač svijeta. Bit će ovo uspješan turnir za njega i Portugal. Imamo dobre šanse kao što smo ih imali 2004."

Završna riječ pripala je izborniku Scolariju. "Mislim da smo u jednoj vrlo izjednačenoj skupini. Ne možete za nikoga reći da je izraziti favorit. Ovdje se nalazi šesnaest najboljih momčadi i vrlo je opasno da bilo koja od njih sebe stavi u ulogu favorita. Lako joj se može dogoditi da ne prođe ni skupinu." I Scolari je dvije tri riječi poklonio Cristianu Ronaldu. "Ne mogu garantirati da će odigrati kao što je igrao u Manchesteru. U reprezentaciji igra uz igrače drugačijih karakteristika od onih u Manchesteru, ali mogu vam bez dvojbe reći kako je u obećavajućoj formi."

Formacija portugalskog izbornika Scolarija trpi samo jednog klasičnog napadača u postavi. Ta će uloga u utakmici protiv Turske pripasti veteranu Nunu Gomesu. Zadnji su susret reprezentacije Portugala i Turske odigrale u kvalifikacijama za Euro 2000. godine koji je sa dva pogotka odlučio baš Gomes. Ništa manje se od njega ne očekuje i sada.

Trening s ostatkom momčadi jučer je propustio Deco, trenirao je smanjenim intenzitetom, ali doktor reprezentacije stoji iza toga da će standardni veznjak biti potpuno spreman za sutrašnji susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!