Nogomet

Pobjeda za miran uzvrat

Vedran Attias • utorak, 06.05.2008.

U Maksimiru se sprema velika utakmica. Osjeti se to u zraku, osjeti se oko stadiona, a svakako se osjeti i kroz izjave igrača Dinama i trenera Zvonimira Solde. Svi se slažu u jednome - čeka nas drugačija utakmica od one u Splitu...

Zvonimir Soldo nada se rezultatu koji bi omogućio Dinamu lakši uzvrat: "Pobjeda bi nam puno značila za mirniji uzvrat." Nakon molbe da malo pojasni "pobjedu" trener Modrih je rekao: "Svaka pobjeda nam je važna i sigurno ćemo ju tražiti, ali bez obzira na rezultat - igra se još 90 minuta u Splitu i tamo će se odlučivati, ali svakako je da 1:0 i 2:1 nije jednako dobar rezultat."

Hajduk u Zagreb dolazi bez Cernata i Andrića, no Soldo tome ne pridaje veliku važnost: "Hajduk je uvijek Hajduk. Ovo je finale Kupa i sigurno je kako možemo očekivati dobar Hajduk." Vječna boljka Maksimira - posjeta, ne bi trebala biti problem: "Nadam se dobro popunjenom stadionu i pravoj nogometnoj atmosferi."

Ranije na stadion

Cijene ulaznica za utakmicu već su objavljene, no vrijedi ih ponoviti: zapad 100 kn, istok i zapad gore 70 kn te sjever i jug 40 kn. Stadion se otvara dva sata prije početka utakmice, u 15.30. Kontrole na ulazima bit će vrlo rigorozne pa se navijačima savjetuje da ne pokušavaju unijeti pirotehnička sredstva nego da im glavni navijački rekvizit bude, toliko puta dokazano - grlo.

Imaju i Modri svoje probleme oko sastava - osim Guele i Carlosa koji su već duže van pogona, Soldo ne može računati niti na standardne prvotimce Balabana i Bišćana. Svakako veliki minus za Dinamo bit će izostanak ova dva važna igrača u obrani i napadu, no Dinamo ima dosta kvalitetnih igrača pa će tako, u ovom slučaju Drpić i Tadić, nadomjestiti njihov izostanak.

Dinamo na Poljudu nije dobro izgledao, no trener kaže kako se to neće ponoviti: "Prvih deset - petnaest minuta nismo parirali na najbolji način jer je Hajduk bio rastrčan. Moramo biti rastrčaniji i borbeniji od njih kako bi naša kvaliteta došla do izražaja."

Vrlo kratko je komentirao popis izbornika Bilića: "Nisam razgovarao s Balabanom i Mandžukićem o nepozivanju na Euro." Svoje mišljenje o izabranicima - nije htio reći: "Ne bih to komentirao - to je pitanje za izbornika."

Soldo je svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri, prvenstvo, osvojio "u suradnji" s Ivankovićem, no Kup bi mogao biti prvi "samo njegov" trofej: "Svaki trofej je jednako važan i svaki je jednako drag.", diplomatski je odgovorio trener Dinama. Ne smatra kako su moguća iznenađenja na taktičkom planu: "Predobro se poznajemo da bi mogli iznenaditi jedni druge."

U Maksimiru se nadaju kako će, nakon dugo vremena, stadion biti dobro popunjen. Vremenska prognoza je dobra i vrijeme bi trebalo biti lijepo pa se možemo nadati pravoj nogometnoj atmosferi. Dinamo je veliki favorit za osvajanje Kupa, a ako još tome dodamo činjenicu kako se utakmica igra u Maksimiru - jasno je kako bi sve osim pobjede Modrih bilo iznenađenje. Hajduk je dobro odigrao prvenstvenu utakmicu u Splitu, no iz Dinama najavljuju kako ćemo gledati drukčiji Dinamo u finalu Kupa. Ako Dinamo odigra kako zna, i kako se od njih očekuje - pred nama je dobra utakmica...

Finale Kupa, prva utakmica: Dinamo - Hajduk 17.30

Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Mikulić, Čale - Mikić, Vukojević, Vrdoljak, Modrić - Tadić, Mandžukić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!