Nogomet

Lovrekov povratak pred televizijskim kamerama

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • utorak, 29.04.2008.

U zaostalom 27. kolu u Kranjčevićevoj će momčad Zagreba ugostiti nogometaše iz Varaždina i pokušati se pred svojim navijačima, ali i televizijskim kamerama, iskupiti za slabo izdanje protiv Zadrana. Dvoboj između, u nastavku probuđenih, Zagreba i Varteksa trebao bi biti tim zanimljiviji jer će, nakon teške ozljede koljena, u dresu "bijelih" ponovno zaigrati Krunoslav Lovrek...

Sutrašnjim će domaćinima nedostajati kartonirani Marko Kartelo i nakon ozljede nedovoljno spreman Vedran Ivanković. Prvoga će zamijeniti sve bolji Marin Oršulić, a mjesto lijevog stopera zauzeti će Miroslav Pejić. U sastav se vraća stoper Tomislav Labudović. Najviše je pažnje ipak usmjereno povratku Krune Lovreka u konkurenciju za sastav. Nakon što su liječnici, predsjednik Dražen Medić i trener Blažević dali dopuštenje Lovrek bi sutra mogao zaigrati nekoliko posljednjih minuta na susretu.

Nema sumnje kako su svi u Kranjčevićevoj sa nestrpljenjem očekivali njegov povratak. Najsretniji time, naravno, sam je Lovrek. "Nakon rendgena koljena i razgovora sa liječnicima dogovorio sam sa predsjednikom i trenerom nekoliko minuta već protiv Varteksa. Treniram potpuno normalno oko dvadesetak dana, a strah, kojeg ima sve manje, pobijedit ću na samim utakmicama."

Zagrebov kapetan i prvi vratar Dragan Stojkić još uvijek ima problema sa ozljedom pa će na vratima Zagreba i sutra stajati Josip Škorić. Uz Labudovića i Pejića u zadnjoj će liniji "bijelih" zaigrat Safet Nadarević u ulozi posljednjeg čovjeka obrane. Desni će bok i u ovome susretu probijati Mensur Mujdža baš kao i Mario Čutura lijevi. Oršulić će Kartela zamijeniti na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Sredinom terena trebali bi zagospodariti Mario Brkljača i Ivan Parlov, dok će u vrhu napada ponovno startati Senijad Ibričić i Josip Jurendić. Kako je "bijeli" sastav prorijeđen ozljedama i kartonima za očekivati je da će u nastavku u napadu zaigrati i već spomenuti Lovrek, ali i Marko Grgić.

U prošlom su svom duelu Varaždinci sa Zagrebom u Kranjčevićevoj, početkom studenog prošle godine, remizirali bez pogodaka. Zagrepčani su tada uspješno prekinuli niz od tri pobjede Varaždinaca, no ovog se puta u Varteksu nadaju kako će im sreća biti sklonija.

"Zagreb će za nas biti veliko iskušenje, pravi test svega onog što smo radili tijekom prvenstva. Tri su nam boda imperativ, premda smo do sada napravili mnogo, imali smo i veliki zaostatak, pa će za nas neizvjesnost trajati do posljednjeg kola", rekao je na tiskovnoj konferenciji kluba trener Varaždinaca Dražen Besek.

I dalje bez Mujanovića i Mumleka Varaždinci će se Zagrepčanima suprotstaviti u tek ponešto izmijenjenom sastavu. Tako će na posljednjoj crti obrane umjesto Lučića zaigrati Ivančić, dok će ostatak 11-torke, po Besekovim najavama ostati ista kao protiv Međimurja. Na vratima će i dalje ostati Mađarić, čime je Besek jasno pokazao kako, za razliku od kuloara, prvog vratara ne krivi za dva pogotka primljena od Međimuraca.

"Ta su nam tri boda na domaćem terenu bila iznimno važna. Novinić i Vuk postigli su pogotke, a stvorili smo još desetak lijepih šansi, no meni je važnije što smo odigrali disciplinirano", zaključio je Besek.

Posljednji susret ovih dviju momčadi završio je sa razočaravajućih 0:0, a posljednju su pobjedu u Kranjčevićevoj nogometaši Varteksa slavili u ožujku 2006. godine (minimalnih 1:0). Utakmice ovih dvaju suparnika ranijih su sezona bile iznimno zanimljive i bogate pogocima (4:3, 5:2, 3:3, 3:1), a najveći su domaći poraz Varaždinci "bijelima" nanijeli daleke 1996. godine kada je utakmica završila rezultatom 2:0 za goste.

Susret između Zagreba i Varteksa počinje u 16.00, a glavni će sudac biti Bruno Marić iz Daruvara.

Zagreb: Škorić - Labudović, Nadarević, Pejić - Oršulić - Mujdža, Brkljača, Parlov, Čutura - Jurendić, Ibričić

Varteks: Mađarić – Conjar, Ivančić, Prahić, Melnjak – Golik, Brezovec, Šimek – Papa – Vuk, Novinić

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!