Nogomet

Dva gola minimum

Zoran Zdelar • nedjelja, 23.03.2008.

Odigralo se ovog vikenda prvenstveno kolo u kojem su igrači bili iznimno raspoloženi za pogotke, a napadači koji se žele probiti među najboljih 11 morali su ovog puta zabiti minimalno dva pogotka, kao što je to bio slučaj i u srijedu. Od najisturenijih igrača koji su ovog kišnog vikenda nastupili, to je uspjelo jedino Dodiku i Šehiću...

Slika 4 od 5.
Foto: EPA

Vratar

Marin Skender (Osijek) – Po prilično teškom terenu nije bilo lako čuvati svoju mrežu Marinu Skenderu. Iako je jednom morao vaditi svoju momčad, s nekoliko vrlo lijepih obrana uspio je spasiti svoju momčad od poraza na gostovanju u Stanovima.

Obrana

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Goran Rubil (Hajduk) – Splićani su se još jednom pokazali kobnim po zaprešićkog prvoligaša, a među strijelce se ovog puta upisao i Goran Rubil, kojem to nije čest slučaj. Odigrao je uz to i vrlo dobih 90 minuta u jednoj od najviših pobjedi Hajduka u povijesti 1. HNL.

Dino Drpić (Dinamo) – Branič kojeg su skupo stajali neki nepromišljeni potezi u karijeri zablistao je u dvoboju sa Šibenikom. Jednom je uspio zatresti mrežu prvoligaša iz Šibenika, no još bolje je odradio svoje obveze u obrambenom redu te najavio tako Soldi velike probleme pri određivanju tko će zaigrati u posljednjoj liniji Dinama u idućoj utakmici.

Tomislav Višević (Osijek) – U prilično korektnoj utakmici u Zadru istaknuo se Višević nakon što je izborio bod za svoju momčad, ali ništa lošiji nije bio ni u obavljanju svojih obrambenih zadataka te ga se može proglasiti ponajboljim igračem Osijek ove subote.

Veza

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Davor Kukec (Inter Zaprešić) – Zaprešićani su u Splitu potopljeni, a jedini igrač iz gostujućih redova koji može biti zadovoljan svojim nastupom jest upravo Davor Kukec zahvaljujući dva postignuta pogotka. Imao je Kukec još pokoju solidnu priliku, no protiv onako raspoloženog Hajduka više se teško moglo.

Anas Sharbini (Rijeka) – Mladi kapetan Rijeke nakon što je blistao tijekom jeseni, dosta je pao u formi, ali je ovog proljeća ponovno podsjetio zbog čega ga se smatra većim talentom od svog starijeg brata Ahmada. S dva pogotka donio je svojoj momčadi izjednačenje, a po prilično teškom terenu bio je razigran tijekom većeg dijela utakmice.

Luka Modrić (Dinamo) – Modrić je još jednom oduševio gledatelje, i onih par stotina na stadionu i nekoliko desetaka ili stotina tisuća pred televizijskim ekranima. Standardno rastrčan, razigran, asistirao je za pogodak i s dva gola dodatno potvrdio svoj status prvog strijelca aktualnog hrvatskog prvaka.

Drago Gabrić (Hajduk) – U jednom od najefikasnijih kola u povijesti 1. HNL u listu strijelaca nije se propusti upisati ni talentirani veznjak Hajduka. Vrlo dobro se snašao na poziciji na lijevom boku, obrana Intera teško je pronalazila rješenje za njega, pa je u završnici jednostavnim, ali lijepom pogotkom zaključio pobjedu svoje momčadi od čak 7:2.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Florin Cernat (Hajduk) – Nije izvjestiteljima s Poljuda ovog vikenda bilo teško odabrati najboljeg igrača utakmice. Cernat je bio posebno raspoložen za ovu utakmicu, što potvrđuju postignuta dva pogotka. Da je odigrao odlično potvrđuje i pljesak gledatelja koji je dobio pri izlasku iz igre 20-ak minuta prije kraja.

Napad

Asim Šehić (Slaven Belupo) – Po iznimno teškom terenu na kojem se čak nije moglo ni igrati s loptom koja se koristi pri normalnim uvjetima najviše se istaknuo napadač Asim Šehić koji se u prvenstveno rezultatski uvjerljivoj pobjedi najviše istaknuo. Dva puta je zatresao mrežu Slaven Belupa te je tako pogurnuo svoju momčad prema pobjedi.

Mario Dodik (Cibalia) – Mogli su Vinkovčani ove subote vrlo lako osvojiti sva tri boda, imali su čak i jednog igrača više na terenu zbog isključenja u redovima Zagreba, ali neopreznost prilikom prekida ih je koštala izjednačenja. No, Dodik unatoč tome može biti iznimno zadovoljan svojim nastupom s obzirom da je dva puta zabio ponajboljem vrataru lige.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!