Rukomet

Pobjeda za potvrdu dominacije

Maja Čeko • nedjelja, 23.03.2008.

Posljednja utakmica kvalifikacija za SP igranih u Osijeku, došla je kao potvrda Hrvatske dominacije u protekla tri dana. Pobjeda protiv Bjelorusije bila je šećer na kraju izvrsno odrađenih kvalifikacija u nimalo laganoj skupini. Pala je velika Švedska, pala je Poljska, a mi idemo na SP u Makedoniju…

Za Bjelorusiju se otpočetka znalo da je najslabiji protivnik u skupini 4 kvalifikacija za SP. Bjeloruskinje su pružile jedno dobro poluvrijeme u svojoj prvoj utakmici protiv Poljske, ali sve ostalo potvrđivalo je njihov status autsajdera.

Izbornik naše juniorske reprezentacije, Zoran Mlinarić, posljednju je utakmicu iskoristio kako bi dao priliku nekim rukometašicama koje se nisu naigrale u prethodne dvije utakmice. Najveći odmor zasigurno je zaslužila Marta Žderić koja je bila jedna od najjačih karika tijekom kvalifikacija, pa ju je većim dijelom zamijenila Katarina Bralo, ali i Simona Hajduk. Nina Džeko također je dobila svoju priliku i itekako dobro je iskoristila.

Odmah na početku utakmice, Hrvatska je pokazala koliko je bolja reprezentacija od Bjelorusije. Bralo je bila izvrsna zamjena za Žderić, a izvrsne su bile i Poljac te Džeko koje su u prvom dijelu nosile našu igru i stvorile prvu veću prednost od pet golova.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istoj pobjedničkoj atmosferi hrvatske juniorske reprezentacije. Sve igračice i to sa svih pozicija bile su iznimno raspoložene što je Bjeloruskinjama dodatno otežavalo posao. Na kraju je bilo osam golova prednosti čime su naše juniorke potvrdile svoju ulaznicu za Makedoniju.

Najefikasnije u našim redovima bile su već spomenute Poljac i Džeko sa po sedam postignutih golova. Na golu je Bralo skupila 14 obrana, a Simona Hajduk pet obrana. Kao i jučer našu obranu je nosila izvrsna Ivana Milić.

Drugo mjesto u skupini osvojile su rukometašice Švedske koje su u Osijek došli kao favoriti, a otišle su bez ulaznice za SP. Visoka pobjeda protiv Poljakinja u posljednjoj utakmici kvalifikacija nije ipak imala veliko značenje.

U početku izjednačena utakmica zbog velike želje obje reprezentacije da odu sa kvalifikacija bar sa drugog mjesta. No, Poljakinje već u drugom dijelu, zbog nervoze ili nepažnje, rade mnogo grešaka koje Švedska, kao i jučer protiv Bjelorusije, itekako dobro kažnjava. Pred sam kraj utakmice, u 58. minuti, Šveđanke su imale prednost od 32:19. Do kraju su Poljakinje uspjele zabiti još jedan gol i tako se oprostiti od SP-a u Makedoniji te otići iz Osijeka sa osvojenim trećim mjestom.

Spomenimo još za kraj izvrsnu švedsku golmanicu Hannah Zimmergren koja je skupila 24 obrane od čega su bila dva sedmerca i možda najbolju švedsku igračicu kvalifikacija, Jenny Alm sa osam golova na utakmici, kako donosi hr-rukomet.hr.

Kvalifikacije za juniorsko SP, grupa 4, 3.krug:Hrvatska – Bjelorusija 32:24 (15:11), Švedska – Poljska 32:20 (20:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!