Nogomet

Diego: "Respektiramo Dinamo, ali se ne bojimo"

Ante Pažanin • utorak, 28.08.2007.

Igrači i stručni stožer Werdera sletjeli su danas u 11 sati na zagrebačku zračnu luku Pleso i uputili se u Sheraton gdje će se odmarati i spremiti za sutrašnji dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka protiv Dinama. Werderovci su nakon prve utakmice u Bremenu u kojoj je Dinamo pokazao zube svjesni da ih sutra teška utakmica uz vatreno ozračje Maksimira, ali su i uvjereni u svoju snagu i prolaz dalje...

Playmaker i jedan od najboljih igrača njemačke momčadi Diego, koji je u prvoj utakmici malo pokazao zahvaljujući dobroj igri Ognjena Vukojevića koji je bio njegova vjerna sjena i dobro ga zaustavio, svjestan je da njegovu momčad sutra čeka vrlo težak zadatak.

Prije puta u Zagreb osvrnuo se malo na sutrašnju utakmicu: "Liga prvaka je najveće nogometno natjecanje i mi moramo biti unutra. Maksimalno respektiramo Dinamo, pokazali su da imaju jaku momčad s dobrim individualcima, ali to sve ne znači da ih se bojimo. Svjesni smo da nas u Zagrebu čeka fantastična publika, ali već smo igrali u takvim situacijama. Moramo pritisnuti od samog starta, nametnuti svoju igru i ako uspijemo u tome, ušutkat ćemo Maksimir."

Diego se osvrnuo i na stalne usporedbe s Lukom Modrićem kao i na izjavu Branka Ivankovića da je Modrić bolji igrač od njega: "Modrić je vrlo jak igrač, ali nas dvojica imamo sasvim različite igračke karakteristike. Mislim da trener Dinama baš i nije Modriću učinio uslugu uspoređujući ga sa mnom. Dinamo ima jake igrače, ali imamo ih i mi i mislim da je naša struka dovoljno inteligentna da ne izletava s takvim izjavama."

Werder nije u najboljoj formi, no pobjeda protiv Nurnberga u subotu im je podigla samopouzdanje pred sutrašnju utakmicu. Najveći adut Nijemaca bit će svakako iskustvo igranja ovakvih velikih utakmica. Dobra vijest za trenera Thomasa Schaafa je povratak Sanoga koji se pokazao velikim pojačanjem za Zelene. Njemu bi se u napadu trebao pridružiti strijelac prvog pogotka Werdera u prvoj utakmici Portugalac Hugo Almeida.

U svakom slučaju sutra nas očekuje još jedna velika, povijesna utakmica. Maksimir je rasprodan, Dinamo, Zagreb i Hrvatska žive za ovu utakmicu, atmosfera je sjajna, svi željno isčekuju početak utakmice. Sada je samo na igračim da sve to shvate, da sutra budu hrabri i da pokažu da su vrijedni najveće nagrade, Lige prvaka.. Sada je na njima da sutra ne doživimo još jednu večer kad smo se svi nadali, a onda otišli pokisli i razočarani.. Dovoljno će biti 1:0...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!