Nogomet

Šibenik - Zagreb: Bez okusa i mirisa

Ivana Jurica • subota, 28.07.2007.

U nezanimljivoj i na trenutke pomalo dosadnoj utakmici dvaju danas podjednako loših suparnika završilo je na kraju i najrealnije. Bilo je puno pogrešaka i sa jedne i sa druge strane, pa su gledatelji ostali razočarani igrom obiju momčadi ...

Zagreb je bolje otvorio susret. Već u petoj minuti Čutura je sjajno ubacio, a Jurendić je glavom pucao po sredini gola. Domaćin je uzvratio pet minuta kasnije kada je Vitaić rukom iz auta ubacio za natrčalog Roglića koji glavom puca, ali lopta odlazi pored gola.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

U uvodnom dijelu utakmice Zagreb je nešto više imao loptu u svom posjedu, ali bez opasnosti za gol Šibenikova vratara Slavice. Tek je monotoniju prekinuo najopasniji igrač gostiju Kruno Lovrek koji je prevario Bonacina i tukao iskosa, ali je Slavica bio spreman te je loptu odbio u korner.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Šibenik je, s druge strane, jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu propustio realizirati u 23. minuti kada je udarac Kralja ispod grede izvadio raspoloženi Stojkić. Opet je igru Šibenika karakterizirao veliki broj pogrešaka, to se prvenstveno odnosi na obrambeni dio momčadi koji je još jednom odigrao jako loše.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Niti jedna niti druga momčad u prvom dijelu nije uspjela stvoriti priliku koju uobičavamo nazvati stopostotnom. I Slavica i Stojkić nisu imali previše posla, obojica su u prvom poluvremenu zaustavili tek po jednu loptu koja je išla u okvir njihovih vrata.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

U drugom poluvremenu Šibenik je krenuo nešto bolje i agresivnije. No, opet su gosti imali prvu priliku. Svoj je udarac još jednom okušao Lovrek, ali je učinak bio jednak onome iz prvog dijela. Promjena mjesta Milanovića i A. Bulata dovela je do određenih pomaka u igri Šibenika. Baš je Bulat u 56. minuti odlično odapeo iz velike udaljenosti, ali je Stojkić još jednom odlično reagirao.

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Zagreb je u drugom poluvremenu bio uglavnom na svojoj polovici, dok je domaćin diktirao igru. Ali, jalova je to bila inicijativa kada do prave prilike, a kamoli pogotka, nisu mogli doći. Iz daleka su pokušavali Vitaić i Jambrušić, ali bez prave opasnosti za gostujućeg vratara. Dobru priliku za Zagreb propustio je realizirati Šibenčanin u Zagrebovom dresu, Marko Kartelo, čiji je udarac nakon kornera zaustavio Kralj.

Slika 6 od 7.
Foto: Davor Sajko

Do kraja utakmice Šibenik je bezuspješno pokušavao doći do pogotka, a gosti su se orijentirali na obranu svoga gola. O nemoći Šibenika u napadu dovoljno svjedoči i podatak da su se Gabriel i Grizelj (koji su u nastavku ušli u igru) spetljali i nisu se mogli dogovoriti koji će loptu pospremiti u mrežu, pa je najbolja prilika Šibenika u drugom poluvremenu otišla u nepovrat.

Slika 7 od 8.
Foto: Davor Sajko

Na kraju, posve zasluženi remi. Ostalo je nula – nula, ili bolje reći ništa – ništa. I jedni i drugi ostali su veliki dužnici brojnim gledateljima koji su se, unatoč sparnoj večeri, ponovno u velikom broju okupili na Šubićevcu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!