Košarka

Hrvatska pobijedila Italiju i izgubila od Francuske

Bruno Blumenschein • petak, 23.02.2007.

Na prijateljskom turniru u turskom gradu Sakarya, reprezentacija Hrvatske do 16 godina je u prva dva kola zabilježila polovičan uspjeh. Na otvaranju turnira od mladih reprezentativaca Hrvatske jača je bila Francuska, dok je pobjeda došla protiv Italije...

Prva dva dana na prijateljskom turniru u Turskoj za reprezentaciju Hrvatske do 16 godina prošla su u susretima protiv Francuske i Italije. Mladi Francuzi su na krilima Remija Diboa (21 poen) slavili sa 78:74, iako su naši košarkaši vodili na poluvremenu sa 40:32. U drugom dijelu Toni Prostran (29 poena) i ostatak momčadi nisu uspjeli parirati raspoloženom protivniku.

Više sreće Hrvatska je imala protiv Italije koja je pobijeđena sa 70:66, a ponovno je najistaknutiji pojedinac u hrvatskim redovima bio Prostran, inače član Zadra, sa 21 ubačenim poenom. Scenarij iz utakmice s Francuskom se ponovio jer je Hrvatska na poluvremenu imala 40:32, ali su u trećoj četvrtini Talijani zahvaljujući Luci Fontecchiju (15 poena) preokrenuli i poveli s četiri koša razlike prije ulaska u posljednjih deset minuta.

Ipak, Hrvatska pronalazi snage za novi preokret i konačan uspjeh, a najveći dio posla je obavljen u obrani jer je protivnik zadržan na devet ubačenih poena. Prostranu se priključio i Marko Petrović sa 14 poena za prvu pobjedu na ovom jakom turniru na kojem nastupaju još domaćin Turska, Rusija i Ukrajina.

Slijedeći nastup Hrvatska ima u subotu (19:30 sati) protiv domaćina Turske, nedjelja (14:30) je rezervirana za dvoboj s Rusijom, a posljednjeg dana turnira, u ponedjeljak (13:30) naši reprezentativci igraju s najboljim košarkašima Ukrajine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!