Nogomet

Lyon drži ritam, Sedanu bod u Auxerreu

Maja Giljanović • subota, 23.09.2006.

Čak četiri večerašnje utakmice sedmog kola Le Championnata završile su bez pobjednika, tek su Bordeaux te Nice iskoristili prednost domaćeg terena i ubilježili pobjede...

S tim da je u popodnevnom terminu prvak Lyon furioznim drugim poluvremenom zaustavio Lilleov niz od četiri uzastopne pobjede. Uoči utorka i obveza obiju momčadi u Ligi prvaka (Lyon gostuje kod Steaue, a Lille dočekuje Milan), prvo poluvrijeme je otvorio Malouda u 6. minuti čiji se volej sa 20m odbio od gostujućeg obrambenog igrača. U 24. rezultat se izjednačava autogolom Crisa nakon udarca Keite, a sa 1:1 se i odlazi na odmor. Nastavak otvara Keita u 49., ali Coupet sjajno brani što koristi najbolji igrač utakmice Juninho te u 52. vraća domaćine u vodstvo. U 65. Fred podebljava rezultat te u 70. na asistenciju Juninha postiže i svoj drugi, a Lyonov četvrti pogodak. Sjajno izdanje prvaka zasigurno će dodatno ohrabriti momčad Gerarda Houlliera uoči teškog gostovanja u Bukureštu.

Treći francuski predstavnik u Ligi prvaka je preokrenuo minus s poluvremena i slavio protiv Troyesa. Gostujući trener Furlan je nakon iscrpljujućeg poraza sredinom tjedna u Liga kupu od Le Mansa promijenio čak šestoricu standardnih prvotimaca; međutim, Troyes je iznenađujuće poveo kad je u 10. minuti Gigliotti iskoristio nesporazum u obrani domaćina. Bordeaux odmah po primljenom golu ubacuje u višu brzinu, ali redom Dalmat, , Francia te Darcheville ne uspijevaju probiti vrlo dobro organiziranu gostujuću obranu. Ipak već u 49. Darcheville glavom koristi grešku vratara Le Croma, a furiozni nastavak utakmice potvrđuje u 50. Wendel koji preokreće rezultat nakon sjajne dubinske lopte Dalmata. Bordeaux se polako penje na ljestvici, a trenera Ricarda će jamačno zadovoljiti iskazani karakter momčadi uoči susreta s PSV-om.

Drugu večerašnju pobjedu, prvu svoju, upisala je momčad Nice. Igrači trenera Antonettija od samog su starta utakmice s Valencienneom krenuli odlučno u namjeri da upišu prvi ovosezonski trijumf i barem na 24h pobjegnu sa samog dna tablice. redale su se šanse Vahirue, Konea, Moussiloua, a u 22. minuti publika na Stade municipal du Ray je već počeo slaviti vodstvo, ali je udarac Varraulta sa same gol-linije spasio Chelle. U 37. stopostotnu šansu ne koristi Vahirua, u 47. Moussilou pogađa prečku te napokon u 85. Varrault dovodi domaćina u vodstvo. U 87. Valenciennes ostaje s igračem manje nakon drugog žutog kartona Ripperta, a u sudačkoj nadoknadi Bellion iz jedanaesterca postavlja konačnih 2:0.

Auxerrov se gust raspored nastavio domaćom utakmicom protiv Sedana u kojoj je momčad trenera Fernandeza tražila i petu uzastopnu pobjedu. Gosti nisu mogli računati na usluge novopridošlog Josepha-Desire Joba koji još uvijek nije dobio radnu dozvolu, ali su svejedno pružili dobar otpor te zaustavili seriju domaćina. Auxerre je poveo u 24. golom Pedrettija iz slobodnog udarca sa 20m, ali unatoč očitoj dominaciji u 43. Pujol na asistenciju Maurice-Belaya izjednačava te se sa 1:1 odlazi na odmor. U 50. Marin čak dovodi goste u vodstvo, a izjednačujući gol postiže u 75. Pieroni na asistenciju Mathisa. Unatoč još dvjema izvrsnim prigodama Pieronija u 80. i 83. rezultat se ne mijenja te utakmica završava sa 2:2.

Golovima bogatu utakmicu odigrali su i Le Mans te Sochaux. Goste je u vodstvo doveo mladi Slovenac Birša već u 3. minuti. Samassa, pak, ekpresno izjednačava u 15. U drugom poluvremenu, u 49. minuti Matsui savladava Pelea, ali lopta prolazi milimetar od prečke. Potpuni preokret ipak donosi Fanchone u 68. Ono je, nažalost po domaćina, kratkog daha jer u 71. konačnih 2:2 postavlja Sene.

Preostale tri utakmice završile su s identičnih 0:0. PSG je ugostio iznenađujuće visokoplasiranu momčad Nancya te ponovno razočarao. Vrlo blijedo izdanje Parižana iznerviralo je i trenera Lacombea i Park prinčeva koji je posljednjih petnaestak minuta dobrano izviždao domaće igrače. Nancy čak može i žaliti za 35. minutom i sjajnom prilikom Zerke, ali i bod iz Pariza je dovoljan za ostanak na trećoj poziciji. Rennes i Saint Etienne, pak, su odigrali vrlo nezanimljivu utakmicu u kojoj je domaćin imao inicijativu i nekoliko poluprigoda: Utaka, Monterrubio, Moreira, Jeunechamp, ali gostujući vratar Janot je sve uspješno pozaustavljao. Toulouse i Lorient su završili istim rezultatom, ali su barem pružili mnogo zanimljiviju partiju.U utakmica punoj ritma dominirali su domaćini, ali Battles, Mansare, Bergougnoux nisu uspjeli donijeti svojoj momčadi sva tri boda.

U dvjema preostalim utakmicama sutra se sastaju Lens i Monaco te posljednjeplasirani Nantes koji ugošćuje sjajni Marseille.

Francusko prvenstvo, sedmo kolo:
Lyon - Lille 4:1, Auxerre - Sedan 2:2, Bordeaux - Troyes 2:1, Le Mans - Sochaux 2:2, Nice - Valenciennes 2:0, Toulouse - Lorient 0:0, Rennes - Saint-Etienne 0:0, Paris SG - Nancy 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!