Nogomet

Marseille zaustavljen, Monaco tone sve dublje

Maja Giljanović • nedjelja, 24.09.2006.

Katastofalan plasman (posljednje, 20. mjesto na ljestvici s tek dva osvojena boda od mogućih 18) te ispadanje iz Liga kupa od Toulousea prisilili su predsjednika Nantesa na promjene. Umjesto Serge Le Dizeta na klupu kanarinaca sjeo je bivši igrač, Georges Eo i ... čini se da nova metla uistinu bolje mete...

Težak trenerski debi, drugoplasirani Marseille koji traži nastavak sjajne serije te održavanje pritiska na lyonske lavove, ali prva prvenstvena pobjeda konačno je upisana. Nantes je poveo u 38. nakon sjajne akcije Diallo -Rossi - Payet. Carrasso je po prvi put od starta sezone svladan iz polja a ne s 11 m. Nantes zaista lijepo igra te odmah po povratku s odmora, u 48. Norbert udvostručuje vodstvo.

Konačno se i Marseille budi, prijete Niang, Pagis te Oruma a u 65. Cetto zarađuje crveni karton što dodatno ojačava napade momčadi trenera Emona koji šalje sve u napad. Marseille navaljuje nošen podrškom preko 2000 južnjački vatrenih navijača, ali Nantes se očajnički brani te nakon šest minuta sudačke nadoknade na La Beaujoireu napokon odjekuje pjesma.

Ranije večeras, u prilično nezanimljivom suretu na Felix Bollaertu devetoplasirani Lens ugostio je momčad iz Kneževine. Obj6e su momčadi, doduše, sredinom tjedna igrale Liga-kup (i prošle) pa neka im eventualni umor bude olakotna okolnost za mlaku i nezaintersiranu partiju na kraju koje domaćin ipak odlazi zadovoljan s nova tri boda. Ključni trenutak susreta zbio se već u 4. minuti kada Jemaa prelazi Cufrea te iznuđuje jedanaesterac. S bijele točke siguran je Jussie i to je...to.

Do kraja susreta vidjeli smo vrlo malo suvislih akcija, najopasnija je bila šansa Arune koji je pored već svladanog Rome pogodio tek okvir vrata Monaca. U redovima gostiju najaktivniji je bio Koller, ali bez nekakve konkretnije prigode. Spomenimo još i nastup Jerka Leke koji se u 77 minuta provedenih na terenu uklopio u opće sivilo suigrača te uspio tek zaraditi žuti karton. Momčad trenera Laszla Bolonija upisala je tako čak peti poraz u sedam odigranih kola i nalazi se na nezavidnoj 18. poziciji dok se Lens penje na visoku treću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!