Nogomet

Barceloni i Valenciji po bod

Marko Kljaić • nedjelja, 24.09.2006.

Četvrto kolo najelitnijeg španjolskog klupskog natjecanja donjelo je nove velike susrete i nova velika uzbuđenja. U derbiju kola Barcelona je odigrala neriješeno s Valencijom na domaćem terenu...

Prvi susret dana odigrali su Atletico iz Madrida i Sevilla. Gosti su poveli u 39. minuti. Strijelac za 1:0 bio je Renato. Domaćini su izjednačili pet minuta prije kraja utakmice preko Rodrigueza. Isti igrač strijelac je i pobjedonosnog gola na samom kraju utakmice. Zanimljivo je da su gosti u drugom poluvremenu ostali bez dvojice igrača. Prvo je u 46. minuti drugi žuti karton zaradio Escude, a dvadeset minuta nakon toga isključen je i Navaro. Atletico se tako izjednačio sa Sevillom na trećem mjestu po broju bodova.

U Vigu, na stadionu Balaidos, Celta je ugostila Osasunu. Oba kluba su do ovog kola imala po jednu pobjedu i dva poraza, te su tražili nove bodove u međusobnom susretu. Osasuna se pokazala boljom momčadi i s dva pogotka u mreži domaćina osigurali su sigurnu pobjedu. U prvom poluvremenu za goste je strijelac Valdo. Na 2:0 je u sudačkoj nadoknadi povisio Juanfran.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Devetoplasirani Getafe ugostio je vrlo slabi Athletic iz Bilbaa. Utakmice je završila bez golova i bez pobjednika, ali je zato bilo puno kartona. Domaći igrač Contra zaradio je isključenje skupivši po jedan žuti karton u svakom poluvremenu. Momčad iz Bilbaa je zaradila šest žutih i dva crvena kartona. Isključeni su bili Aduritz i Murillo.

Nakon povratka u prvu ligu Gimnastic je uspio upisati novi bod. Remizirali su pred svojim navijačima protiv Racing Santandera. Vodeći gol za domaćine djelo je Cuellara u 37. minuti. Nakon dvije minute igre u drugom dijelu, Nikola Žigić vratio je nadu gostima. U 66. minuti Portillo je ponovno doveo Gimnastic u vodstvo. Na samom kraju utakmice Nikola Žigić, pojačanje Racinga iz Crvene Zvezde, donio je bod svojoj momčadi svojim drugim pogotkom na ovom susretu.

Levante, drugi povratnik u najjači rang španjolskog klupskog nogometa, na svom je terenu porazio Deportivo. Momčad iz La Corune primila je po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Oba pogotka za Levante djelo su francuskog veznjaka Oliviera Kapa. Kod rezultata 1:0 domaća momčad je ostala s desetoricom u polju jer je isključen Berson. Deset minuta prije kraja utakmice isključen je gostujući igrač Estoyanoff, tako da su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje.

Mallorca je nakon dva remija i jednog poraza napokon uspjela pobijediti u novom prvenstvu. Rezultatom 1:0 na domaćem terenu bili su bolji od Espanyola. Jedini strijelac na utakmici bio je Lopez 24 minute prije kraja.

Real Sociedad ponovno nije uspio pobijediti. Ovog puta bolja je bila momčad Recreativa rezultatom 3:2. Calle je s dva pogotka odveo goste u vodstvo od 2:0. Uranga i Novo izjednačuju rezultat na 2:2. Pobjedu Recreativu osigurao je Pongolle u 90. minuti susreta.

Žuta podmornica iz Villarreala je nakon tri razočaravajuća kola bez pobjede konačno upisala sva tri boda. Goste iz Zaragoze u vodstvo je doveo Pablo Aimar. U drugom dijelu se domaćini bude i s tri pogotka preokreću rezultat. Strijelci su bili Cani u 49., Forlan u 60. i Riquelme u 78. minuti. U istoj, 78. minuti isključen je gostujući igrač Milito. Obrambeni igrač Zaragoze Pique na kraju utakmice smanjuje rezultat na 3:2. Prva tri boda za Villarreal.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Veliki derbi kola odigrali su na Camp Nou po mnogima najveći favoriti za osvajanje naslova prvaka, Barcelona i Valencia. No, prema prikazanom, to je bio veliki derbi samo na papiru. Utakmicu su bolje otvorili gosti i u 17. minuti Villa ih dovodi u vodstvo. U četvrtoj minuti nastavka Iniesta postiže svoj prvi pogodak u novoj sezoni i izjednačava rezultat na 1:1. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Valencia odlazi kući s velikim bodom iz Barcelone.

Nakon prva četiri kola na čelu ljestvice s osvojenih deset bodova Barceloni i Valenciji pridružio se i madridski Real. Iza njih se nalaze Atletico i Sevilla s bodem manje. U ovom kolu je bilo čak deset isključenja i nevjerojatnih 60 žutih kartona u deset utakmica. Sljedeće kolo donosi nam veliki gradski derbi Reala i Atletica.

Španjolska Primera Division: Atletico Madrid - Sevilla 2:1; Celta - Osasuna 0:2; Getafe - Athletic Bilbao 0:0; Gimnastic - Racing Santander 2:2; Levante - Deportivo 2:0; Mallorca - Espanyol 1:0; Real Sociedad - Recreativo 2:3; Villaeral - Zaragoza 3:2; Barcelona - Valencia 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!