Nogomet

Debakl Glasgow Rangersa, Celtic bez problema

Marin Vuković • subota, 14.10.2006.

Celtic je zadržao vodstvo na ljestvici škotskog Premiershipa uvjerljivom pobjedom nad Dundee Unitedom u prvoj utakmici desetog kola, no za iznenađenje dana potrudili su se Glasgow Rangersi koji su na svom Ibroxu izgubili od Invernessa CT, kojemu je to prva pobjeda nad Rangersima u povijesti...

Menadžer Rangersa Paul Le Guen odlučio je u ovoj utakmici na klupi ostaviti vratara Allana McGregora te je umjesto njega među vratnice postavio Lionela Letizija. Pokazalo se da je to bila loša ideja, budući da je upravo Letizijeva neuvjerljiva intervencija dovela do pogotka koji je i odlučio utakmicu. U 71. minuti Craig Dargo je uputio udarac prema vratima Rangersa, Letizi je ispustio loptu na koju je natrčao Graham Bayne i poslao je u mrežu.

Bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo bio je u domaćoj momčadi od samog početka, no niti on, a niti ostali igrači Glasgow Rangersa unatoč inicijativi i brojnim prigodama nisu uspjeli postići niti jedan pogodak. Ovo je treći poraz Rangersa u dosadašnjih 10 kola, pa sada za Celticom zaostaju ogromnih 10 bodova, a za drugoplasiranim Heartsom četiri, s tim da Hearts ima i utakmicu manje.

Vezane vijesti

Dundee United je momčad koja rijetko pobjeđuje, u proteklih 26 utakmica to im je pošlo za rukom tek dvaput, a malu nadu u iznenađenje protiv velikog favorita donio im je pogodak u petoj minuti. Udarcem s 20-ak metara Noel Hunt iznenadio je vratara Celtica Artura Boruca kojemu je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži.

Do velikog iznenađenja ipak nije došlo. Danas izrazito raspoloženi Shunsuke Nakamura neposredno prije odmora zatresao je mrežu za 1:1, a zatim u prvim minutama nastavka povisio na 2:1. Jan Vennegoor of Hesselink pogodio je u 52. minuti, a šest minuta kasnije sjajno poslijepodne zaokružio je Nakamura svojim trećim pogotkom za konačnih 4:1 i šestu uzastopnu pobjedu Celtica.

Nakon groznog početka sezone Motherwell se polako diže i već treće kolo zaredom ne zna za poraz. Današnjom pobjedom protiv Dunfermlinea ujedno su i pobjegli s dna ljestvice i mjesto fenjeraša prepustili Dundee Unitedu i Dunfermlineu. Prvih je sat vremena proteklo bez pogodaka, a zatim je McDonald doveo domaće u vodstvo. Samo osam minuta kasnije Dunfermline izjednačuje preko Crawforda, ali šest minuta prije kraja joker s klupe Clarkson donosi tri boda Motherwellu.

Minimalnu pobjedu nad Aberdeenom zabilježio je Kilmarnock i to golom Walesa u 69. minuti, a bodove su podijelili Falkirk i St. Mirren odigravši 1:1. Gosti su poveli pogotkom Mehmeta, no devet minuta prije posljednjeg zvižduka Stokes spašava bod.

Škotski Premiership, 10. kolo, 14.10.2006:
Glasgow Rangers - Inverness CT 0:1, Dundee United - Celtic 1:4, Falkirk - St. Mirren 1:1, Motherwell - Dunfermline 2:1, Kilmarnock - Aberdeen 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!