Nogomet

Kraj nepobjedivosti Portsmoutha

Marin Vuković • ponedjeljak, 25.09.2006.

Posljednja utakmica šestoga kola Premiershipa donijela je i prekid jednog velikog niza. Obrana Portsmoutha je nakon 472 minute prvi put kapitulirala, a taj jedan pogodak bio je dovoljan i za prvi ovosezonski poraz Pompeya...

Harry Redknapp ostao je dosljedan izreci da ne treba mijenjati momčad koja pobjeđuje. Do večeras neporaženi Portsmouth i protiv Boltona je zaigrao u nepromijenjenom sastavu u kojem opet nije bilo mjesta za našeg Niku Kranjčara. Hrvatskog reprezentativca nije bilo niti na klupi za pričuve, baš kao ni Andyja Colea, te će oba igrača još pričekati na svoje prve minute u Premiershipu. Priliku za debi u današnjoj utakmici dobio je tek Manuel Fernandes odigravši posljednjih 15 minuta susreta.

Činilo se da je Bolton savršen suparnik za nastavak Porstmouthova besprijekornog niza, budući da pobjedu u gostima nisu okusili još od prosinca prošle godine i sudara s Evertonom na Goodison Parku (0:4). Od te utakmice, pa sve do večerašnjeg susreta na Fratton Parku s 13 gostovanja donijeli su tek mizernih šest bodova.

Ipak, usprkos poraznoj statistici, a zahvaljujući preciznom udarcu Kevina Nolana upravo je Bolton postao prva momčad koja je Portsmouthu otela sva tri boda, te po prvi put zatresla mrežu vratara Davida Jamesa. Nakon slobodnog udarca u 22. minuti loptu je iz šesnaesterca očistio Linvoy Primus, no lopta je došla do Nolana koji preciznim i snažnim udarcem postiže prvi i jedini pogodak na utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!