Automoto

Pobjednik i gubitnici

Ante Kojundžić • nedjelja, 06.08.2006.

Jenson Button osvojio je svoju prvu GP pobjedu i riješio se velikog pritiska britanskog tiska na svoju veliku radost. Suprotnog raspoloženja bili su Michael Schumacher, Fernando Alonso i Kimi Räikkönen

Kimi se zabio u stražnji kraj Liuzzijevog bolida i time okončao utrku dok je bio u prilici boriti se za pobjedu: ''Nisam mogao ništa učiniti da izbjegnem sudar s Liuzzijem'', kazao je nakon utrke Finac. ''Jako je usporio na trkaćoj liniji, a ja nisam mogao nigdje drugo nego u njegov stražnji kraj. Jako cijenim gestu Liuzzija koji se došao ispričati.'' Liuzzi je htio propustiti Kimija koji ga je treba prijeći za cijeli krug, no Räikkönen nije to očekivao, ne u tom zavoju i nesporazum je uzrokovao odustajanje obojice.

Trenutno vodeći u prvenstvu Fernando Alonso bio je u velikoj šansi da poveća svoje vodstvo nad Michaelom Schumacherom. ''Prvi dio utrke je bio fantastičan i auto je bio zbilja odličan po kišnim uvjetima, čak i s više goriva nego što su naši rivali imali'', izjavio je Alonso. Španjolac je imao utrku u rukama, vozio vrhunski, no onda su počeli problemi: ''Kad sam izašao iz boksa nešto je straga puknulo, a ja sam se izvrtio u drugom zavoju'', ispričao je svjetski prvak. ''Iako sam razočaran, sve je relativno i Michaelovo odustajanje znači da ovaj vikend nismo izgubili ništa'', rekao je Alonso misleći na situaciju u poretku vozača za svjetsko prvenstvo.

Vezane vijesti

Schumacher je propustio veliku priliku da se približi Alonsu u prvenstvu nakon odustajanja Španjolca, ali čini se da je malo pretjerao sa željama te je i sam morao odustati: ''Naravno, razočaran sam. Imali smo izvrsnu priliku i nismo ju iskoristili'', riječi su Michaela Schumachera koji se dodirnuo s Heidfeldom i oštetio bolid zbog čega je odustao. ''Dodirnuli smo se i dijelom zbog tog što je staza bila još skliska. Da li smo riskirali što smo ostali na Intermediate gumama na stazi? Ja sam takav. Uvijek se želim boriti za vrh što je i razlog zbog čega sam pobijedio toliko puta. Još je pet utrka do kraja, ništa nije izgubljeno i dat ću sve od sebe da osvojim naslov'', izjavio je na kraju Nijemac.

Prva pobjeda za Jensona i odlična utrka: ''Kakav dan! Ovo je tako veliki trenutak za mene i za sve za koje sam radio čitavu svoju karijeru trkača. Želim zahvaliti tolikom broju ljudi - svima u momčadi, u Hondi, partnerima i naravno mojim navijačima. Osvojiti utrku startajući s 14. mjesta je za mene nevjerojatno i što je važnije, znam da sam zaslužio pobjedu'', rekao je uzbuđeni Button.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!